Weather Icon
Ελλάδα 14 Νοεμβρίου 2020

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη – 92 προσαγωγές

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη – 92 προσαγωγές

Επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, προκειμένου να εκδιωχθούν οι καταληψίες. Στο κτίριο του ΕΜΠ στο κέντρο της Αθήνας, άνδρες της αστυνομίας έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και εισήλθαν μέσα στο χώρο, από όπου και προσήγαγαν 68 άτομα, ενώ 24 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν και από την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Στις 15:30 η επιχείρηση και στα δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα ολοκληρώθηκε και όλοι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλους τους προσαχθέντες θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορoνοϊού, ενώ οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε ταυτοποιήσεις των ατόμων που συγκεντρώθηκαν τόσο στου Ζωγράφου όσο και στο ΕΜΠ της Πατησίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο έχουν εισβάλει από την Παρασκευή δεκάδες άτομα.

Λίγο πριν την επιχείρηση της αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε τονίσει με δήλωσή του ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο λόγω της πανδημίας, χωρίς εξαιρέσεις.

«Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υπογράμμιζε ότι «δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου».

Σημειώνεται ότι βρεθεί δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν βρεθεί στο χώρο από νωρίς σήμερα, τόσο επί της οδού Πατησίων αλλά και επί της οδού Στουρνάρη, ενώ οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές ατόμων.

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube