Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 30 Νοεμβρίου 2020

Επέστρεψε στην Αττάλεια το «Oruc Reis», δεν ανανέωσε τη NAVTEX η Τουρκία

Επέστρεψε στην Αττάλεια το «Oruc Reis», δεν ανανέωσε τη NAVTEX η Τουρκία

Ξεκάθαρα για να δείξει ένα πρόσωπο «καλού παιδιού» και με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει σε λίγες ημέρες, η Άγκυρα δεν ανανέωσε τη NAVTEX ερευνών του «Oruc Reis».

Έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Αττάλειας.

Οι προθέσεις των Τούρκων είχαν φανεί από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν το Oruc Reis βγήκε από την περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία με παράνομη Navtex και ανέβασε ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το «Oruc Reis» έφθασε ακόμα και στα 7 ν.μ. νότια του Καστελλόριζου.

Το τουρκικό σεισμογραφικό/ερευνητικό πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Αταμάν και Τζένγκις Χαν, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι της Τουρκίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως υπέρμαχος του διαλόγου και να αποφύγει τις κυρώσεις, στις οποίες επιμένει η Ελλάδα.

defencereview.gr, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube