REAL TIME |

Weather Icon

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των Τούρκων στρατηγών που διοικούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των Τούρκων στρατηγών που διοικούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ηγήθηκαν από τους Τούρκους στρατηγούς. Αναφέρονται οι συγκεκριμένες δράσεις που ανέλαβαν.

Ο δημοσιογράφος και ιστορικός από το Τορόντο Μάικ Μιχαίλοβιτς αναφέρει ότι έγιναν γνωστά  τα ονόματα των υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στον πόλεμο του Καραμπάχ. Έγραψε γι ‘αυτό στη σελίδα του στο Twitter.

Σε μια ανάρτησή του, ειδικότερα, σημείωσε ότι στις μάχες έλαβαν μέρος οι στρατηγοί Bakhtiyar Ersay και Göksel Kahya.

Είναι στρατηγός της Ταξιαρχίας “Καχιάν”. Ηγήθηκε της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, επόπτευε την αεροπορική αναγνώριση και τις αεροπορικές επιθέσεις.

Ο Ερσάι είναι Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόνο σε αυτόν μπόρεσε να αναθέσει μια τόσο ισχυρή αποστολή όπως η επιχείρηση “αντεπίθεση” στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα “Vzglyad” επικαλούμενη τις πηγές του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει ότι η ομάδα υπό την ηγεσία του Ερσάι συμμετείχε άμεσα στην οργάνωση των εχθροπραξιών εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο στρατηγός εξακολουθεί να βρίσκεται στο Μπακού, καθώς ελέγχει προσωπικά το υπουργείο μετά την απόλυση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, Najmeddin Sadigov.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube