REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Πακιστάν , Τουρκία 4 Νοεμβρίου 2020

BlueWhale 2020: Κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Πακιστάν σε Αν. Μεσόγειο

BlueWhale 2020: Κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Πακιστάν σε Αν. Μεσόγειο

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η πολυεθνική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου Mavi Balina 2020 υπό την ηγεσία της Τουρκίας ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν στην άσκηση. Εκτός τα πλοία του Τουρκικού Ναυτικού, η ισπανική φρεγάτα Alvaro de Bazan, η Patino, το Arleigh Burke USS Ross, η φρεγάτα κατηγορίας ποταμού PNS ذوالفقار του Πακιστάν, η φρεγάτα κατηγορίας Maestrale ITS Grecale από την Ιταλία, η φρεγάτα της Βουλγαρίας Smeli και η ρουμανική φρεγάτα Regina Maria θα λάβουν μέρος στην άσκηση.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η συναρμολόγηση δύναμης της άσκησης. Στη δεύτερη φάση, η θαλάσσια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί υπό ένα συγκεκριμένο σενάριο. Στο τελευταίο μέρος της άσκησης, η συνάντηση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών Covid-19. Το Exercise Mavi Balina (Exercise Blue Whale) είναι μια διεθνής άσκηση κατά του υποβρυχιακού πολέμου με επικεφαλής τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Η Γαλάζια Φάλαινα πραγματοποιείται ανά διετία ως βάση μόνο πρόσκλησης και θεωρείται ως η μεγαλύτερη άσκηση κατά των υποβρυχίων στη Μεσόγειο. Φιλοξενείται και διοικείται από την τουρκική ναυτική δύναμη στόλου. Η έδρα της άσκησης βρίσκεται στη Ναυτική Βάση Aksaz. Ο στόχος της άσκησης είναι η παροχή ρεαλιστικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε επιφανειακή και υποβρύχια μάχη για μονάδες και προσωπικό των συμμετεχόντων χωρών, καθώς και προώθηση της φιλίας, της αμοιβαίας κατανόησης και της συνεργασίας.

navalnews.net, ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube