Weather Icon
Τουρκία 30 Νοεμβρίου 2020

Bloomberg: “Κατευνασμό” της ΕΕ επιχειρεί η Τουρκία εν όψει κυρώσεων

Bloomberg: “Κατευνασμό” της ΕΕ επιχειρεί η Τουρκία εν όψει κυρώσεων

Το πρακτορείο Bloomberg (κειμενο του Selcan Hacaoglu), χαρακτηρίζει την τουρκική πρωτοβουλία απόσυρσης του τουρκικού ερευνητικού πλοίου από την Ανατολική Μεσόγειο ως κίνηση εξευμένισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει των κυρώσεων που εξετάζει η Ε.Ε. εις βάρος της Άγκυρας, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της 10/12.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών της Τουρκίας, με τις οποίες επιδιώκει να φανεί έτοιμη για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης και διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για εδαφικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Επισημαίνονται οι πιέσεις της Ε.Ε. προς την Τουρκία για μεγαλύτερη ανεκτικότητα έναντι των μη μουσουλμανικών πληθυσμών στη χώρα, καθώς και η συνάντηση του προεδρικού εκπροσώπου, Ibrahim Kalin, και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Abdulhamit Gul, με τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους επικεφαλής των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Ήθελαν να τους διαβεβαιώσουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θα επιδιώξει την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα σχολεία, τις εκκλησίες και τα περιουσιακά στοιχεία τους. Υπενθυμίζεται, ότι ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν επί μακρόν ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής, η Ε.Ε. δεν έχει φανεί πολύ αυστηρή έναντι της προβληματικής, όπως την θεωρεί, τουρκικής δραστηριότητας, καθώς η Τουρκία… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube