Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση 6 Νοεμβρίου 2020

Bloomberg: Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Lukashenko

Bloomberg: Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Lukashenko
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί υπεύθυνο τον Lukashenko για «καταπίεση» και «καταστολή» τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία.
Την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας,Lukashenko, γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής το Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Lukashenko, ενώ επίσης διεύρυνε τη λίστα και για όσους εμπλέκονται με τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, όπως ανέφερε το Bloomberg την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η «μαύρη λίστα» της ΕΕ περιλαμβάνει τον Lukashenko και άλλους 14 αξιωματούχους της Λευκορωσίας.
Όπως αναφέρεται, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση.

Οι κατηγορίες της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί υπεύθυνο τον Lukashenko για «καταπίεση» και «καταστολή» τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία.
Πριν από μερικές ημέρες, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Borrell, είχε δηλώσει πως η ΕΕ θα εργαστεί γρήγορα για τις νέες κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν και τον Lukashenko, ενώ υπήρχε και ομοφωνία επί του ζητήματος.
Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις ΕΕ – Λευκορωσίας επιδεινώθηκαν ύστερα από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Lukashenko κέρδισε την έκτη εκλογή του.
Η Ευρώπη επί συνόλου και ορισμένες χώρες μεμονωμένα, όπως η Γερμανία, έχουν επισημάνει πως δεν αναγνωρίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα.
Από τον Αύγουστο 2020 στη χώρα πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Lukashenko, ενώ δεν έλειψαν και τα βίαια επεισόδια.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube