Weather Icon
ΠΦΑ 13 Νοεμβρίου 2020

Μπάχαλο και Κατάντημα…

Μπάχαλο και Κατάντημα…

Του Θανάση Κ.  

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια… Οι δημόσιοι εορτασμοί για την εθνικής επέτειο της 25ης Μαρτίου αναβλήθηκαν πριν οκτώ μήνες, λόγω της πανδημίας και του lockdown που είχε επιβληθεί τότε…

–Οι δημόσιοι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επίσης αναβλήθηκαν πριν ένα μήνα, παρ’ ό,τι δεν υπήρχε ακόμα νέο lockdown, γιατί η πανδημία επέστρεφε δριμύτερη

–Οι μεγάλες θρησκευτικές τελετές της Ορθοδοξίας τη Μεγάλη Εβδομάδα απαγορεύτηκαν λόγω lockdown.

–Ο εορτασμός της επίσης μεγάλης Θρησκευτικής εορτής του Δεκαπεντάγουστου αναβλήθηκε, παρ’ ό,τι δεν υπήρχε τότε lockdown, για να μην έλθει μια ώρα αρχύτερα το “δεύτερο κύμα” της πανδημίας – που πολλοί περίμεναν από τότε και τελικά ήλθε ενάμιση μήνα αργότερα…

Όλες οι εθνικές επέτειοι κι όλες οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές αναβλήθηκαν φέτος – είτε υπήρχε lockdown είτε όχι, λόγω πανδημίας.

Και τώρα, κάποιοι επιμένουν να γίνουν κανονικά οι “εορτασμοί” του… Πολυτεχνείου!

Τρελαθήκαμε τελείως

Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι “άργησε” να αποφασίσει τη δεύτερη καραντίνα, σπεύδουν ταυτόχρονα να ανακοινώσουν ότι θα σπάσουν την καραντίνα και θα πάνε στον “γιορτασμό του Πολυτεχνείου”!!!

–Μιας “επετείου” που δεν συγκρίνεται σε σημασία και νόημα με τις εθνικές επετείους.

–Μιας επετείου, που αναφέρεται σε ιστορικό γεγονός “διογκωμένο”, έτσι κι αλλιώς.

–Μιας επετείου, την οποία διεκδικούν και καπελώνουν αυτοί που τότε ΔΕΝ συμμετείχαν, ενώ κάποιοι μάλιστα την είχαν καταγγείλει.

Και σε “εορτασμούς” που σηματοδοτούνται με μπάχαλα, αναρχία, εμπρησμούς, σπασίματα – και γενικά αποτελούν ντροπή για τη χώρα.

Μια ντροπή που επετειακά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, γιατί κανείς δεν τόλμησε να βάλει τέλος, τουλάχιστον σε αυτά, και να απομονώσει τους αυτουργούς τους.

* Καλό είναι να θυμηθεί το ΚΚΕ, που επιμένει να γίνει κανονικά ο “εορτασμός” – παρά την καραντίνα – ότι είχε δημόσια καταδικάσει την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ως έργο “300 προβοκατόρων”!

Δεν είχε απλώς αρνηθεί να συμμετάσχει όταν έγινε,

δεν απέσυρε απλώς τα στελέχη του από το χώρο του Πολυτεχνείου, την καταδίκασε απερίφραστα αμέσως μετά!

Αυτό επιμένει να γιορτάσει το ΚΚΕ σήμερα…

Αυτό που όταν γινόταν το καταδίκαζε!.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στον “εορτασμό”, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν κοπεί ο “ομφάλιος λώρος” που συνδέει το “μόρφωμα” αυτό με το μπάχαλο και τους μπαχαλάκηδες, ουσιαστικά δεν του μένει τίποτε άλλο.

Το μπάχαλο είναι το βασικό… “ιδανικό” του!

–Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση, έλεγε αυτάρεσκα ο κ. Τσίπρας,  επικαλούμενος ρήση του Μάο Τσετούγκ.

Γιατί κατά βάθος αυτή είναι το μόνο που πιστεύει, το μόνο που τον γοητεύει, τον μόνο που τον εμπνέει…

Για τη συνέχεια DailyPost

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube