Weather Icon

Αρμεοαμερικάνικο χέβι μέταλ συγκρότημα επανενώθηκε 15 χρόνια μετά για να υπερασπιστεί μουσικά το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Αρμεοαμερικάνικο χέβι μέταλ συγκρότημα επανενώθηκε 15 χρόνια μετά για να υπερασπιστεί μουσικά το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Από την αρχή της πορείας της, η μέταλ μπάντα System Of A Down, απέδειξε πως μπορεί να μιλήσει και να χειριστεί την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό και λεπτό τρόπο. Κοινωνικοπολιτικά προβλήματα ανέκαθεν υπήρξαν το δυνατό σημείο της θεματολογίας και των στίχων της. Κάπως έτσι, δεκαπέντε χρόνια μετά τη διάλυση της, ενώνεται για να περάσουν τα μέλη της για μια ακόμη φορά το δικό τους μήνυμα, για να σταθούν και να πολεμήσουν με τα δικά τους όπλα, για να υπερασπιστούν τη δική τους χώρα, την Αρμενία, και να σταθούν πλάι σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ιδανικά της.

Χρόνια τώρα ακουγόταν μια πιθανή επανένωση τους, με τους φανς να καρδιοχτυπούν για τη στιγμή αυτή. Οι System of a down ωστόσο, σαν να περίμεναν στη γωνία, χτύπησαν τη πιο κατάλληλη στιγμή. Στις 6 Νοεμβρίου 2020 κυκλοφόρησαν τα δύο νέα τους τραγούδια, Protect the land και Genocidal Humanoidz. Εμπνεόμενοι από την εμπόλεμη κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις προστριβές που όλα αυτά τα χρόνια διαπραγματεύονται η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν, οι System of a down επέλεξαν τον πιο σκληρό και δυνατό τρόπο για να σταθούν με το κεφάλι ψηλά και να υπερασπιστούν τη πατρίδα τους. Και αυτός δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τη Τέχνη τους και την αιχμηρή μουσική τους.

Protect the land

Έναν ύμνο σε όσους έπεσαν μαχόμενοι και σε όσους προστατεύουν τα πάτρια εδάφη, αποτελεί το Protect the land. Σε ένα ανατριχιαστικό πολυποίκιλο βίντεο, οι System of a down, φανερώνουν τους πραγματικούς ήρωες. Αυτούς που άφησαν πίσω τους οικογένειες για να τρέξουν στο πεδίο της μάχης, τα νεαρά παλικάρια που δε πρόλαβαν να ζήσουν τη ζωή τους για να τη θυσιάσουν στο όνομα της αγαπημένης πατρίδας τους. Σε όλα αυτά τα μικρά παιδιά που ξαφνικά βρέθηκαν ορφανά, δίχως στέγη και ασφάλεια. Εικόνες σκληρές από τα χαρακώματα, αλλά και από την έμπρακτη συμπαράσταση μιας ολόκληρης Ευρώπης ζωντανεύουν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Τη σύνθεση του κομματιού υπογράφει ο δεύτερος τραγουδιστής της μπάντας, Daron Malakian, του οποίου τα φωνητικά εναρμονίζονται άψογα με αυτά του frontman, Serj Tankian, δίνοντας στο τραγούδι το ατέρμονο βάθος και κύρος που πραγματικά του αξίζει.

Genocidal Humanoidz

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ο Daron Malakian, έγραψε το συγκεκριμένο κομμάτι σε μια απόπειρα κυκλοφορίας νέου στουντιακού άλμπουμ, απαρτίας των System of a down. Το εγχείρημα ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα το Genocidal Humanoidz να συντροφεύσει το Protect the land στην κυκλοφορία του. O Serj Tankian, του οποίου ο παππούς επέζησε από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, εξέφρασε τον φόβο του για μια σύγχρονη γενοκτονία των Αρμενίων από το Αζερμπαϊτζάν, με τη υποστήριξη της Τουρκίας. Σκοπός του κομματιού, όπως και ολόκληρης της δουλειάς της μπάντας, είναι να ευαισθητοποιήσουν ολοένα και περισσότερο κόσμο και να ενώσουν τη γροθιά τους ενάντια στις αδικίες και τις βαρβαρότητες που λαμβάνουν χώρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

Οι System Of A Down επιδιώκουν και πάλι να αφήσουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στη πονεμένη και καταδιωκόμενη ιστορία του λαού τους. Γνωστοποίησαν μάλιστα πως τα έσοδα από τα νέα κομμάτια τους θα πάνε απευθείας στο ταμείο της Αρμενίας για τους πληγέντες του πολέμου και στον οργανισμό Armenia Fund.

Ένα μπράβο για τους System of a down είναι το ελάχιστο που μπορεί κάποιος να πει…

ΠΗΓΗ: maxmag.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube