Weather Icon

Αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας για το Καραμπάχ: Η Δύση προκαλεί τους Αρμένιους και Αζέρους

Αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας για το Καραμπάχ: Η Δύση προκαλεί τους Αρμένιους και Αζέρους

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, αρχηγός της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να διαιρέσουν τους λαούς της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου της PRS.

«Οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δεν κρύβουν ότι είναι δυσαρεστημένοι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ενεργό συμμετοχή της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι εξοργισμένοι που η Μόσχα κατάφερε να σταματήσει τον πόλεμο. Στην πραγματικότητα αυτό ακυρώνει το μακρύ σχέδιό τους για να εκδιώξουν τη Ρωσία από τον Καύκασο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ΝΑρίσκιν, η Ουάσινγκτον και η Ευρώπη δεν θέλουν να συμφιλιωθούν με την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.

«Για να “καταστρέψουν” αυτή την ισορροπία, δεν έχουν εφευρέσει τίποτα καλύτερο από το να προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν ξανά το μίσος μεταξύ των δυο λαών», πρόσθεσε.

Ο Ναρίσκιν τόνισε ότι η Δύση προκαλεί τους Αρμένιους και αζέρους εθνικιστές προκειμένου να δυσφημίσει τη συμφωνία της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ορισμένες δυτικές χώρες προκαλούν τους Αρμένιους και αζέρους εθνικιστές μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να σπάσουν ή να δυσφημήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε ο Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί προσπαθούν να πείσουν τους Αρμένιους ότι η ειρήνη που καθιερώθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι η ήττα του Ερεβάν. Στους αζέρους, αντιθέτως, λένε ότι το Κρεμλίνο έκλεψε τη νίκη τους την στιγμή που ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ήταν ικανός μόνο του να καταλάβει ακόμα και το Στεπανάκερτ.

Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι φίλοι τους λύνουν τα προβλήματά τους εις βάρος των απλών ανθρώπων, αυτή τη φορά εις βάρος και των Αρμενίων και των αζέρων είπε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube