REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία 16 Νοεμβρίου 2020

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των Ηνωμένων Πολιτειών: Πρέπει να αναγνωρίσουμε Αυτόνομη Διοίκηση στην Βορειοανατολική Συρία

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των Ηνωμένων Πολιτειών: Πρέπει να αναγνωρίσουμε Αυτόνομη Διοίκηση στην Βορειοανατολική Συρία

RAQQA, Syria (North Press) – Το Σάββατο, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (USCIRF) των Ηνωμένων Πολιτειών, Nadine Maenza, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου με τη συμπρόεδρο του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa (RCC), μετά από οκτάωρη συνάντηση.

Η Nadine Maenza εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τον θαυμασμό της για τον μηχανισμό λειτουργίας της Αυτόνομης Διοίκησης στη Βόρεια και Ανατολική Συρία (AANES) και κάλεσε τις ΗΠΑ να την αναγνωρίσουν πολιτικά. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν τις συστάσεις μας για να δώσουν πολιτική αναγνώριση στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, να αρθούν οι κυρώσεις στην περιοχή που κυβερνούν και να πιέσουν την Τουρκία να αποσυρθεί», πρόσθεσε.

«Είναι σουρεαλιστικό, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτό αποτελούσε την έδρα του χαλιφάτου του ISIS και τώρα είναι η έδρα της αυτόνομης διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας», δήλωσε η Maenza για την εμπειρία της στη Raqqa, προσθέτοντας ότι οι περιοχές AANES της Συρίας έχουν «τις καλύτερες συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας στη Μέση Ανατολή και έχετε τις καλύτερες συνθήκες για την ισότητα των φύλων».

Ο Χασάν αλ-Μουσταφά, αναπληρωτής συμπρόεδρος του RCC, δήλωσε στη North Press ότι το USCIRF είχε μια σαφή και θετική αντίληψη για τον μηχανισμό εργασίας του RCC και των επιτροπών του. Πρόσθεσε, «Οι αντιλήψεις που διαμόρφωσε η USCIRF σχετικά με την Αυτόνομη Διοίκηση θα μεταφερθούν σε ορισμένα μέρη της κυβέρνησης των ΗΠΑ» Η Maenza ανέφερε ότι το AANES βασίζεται στις δικές του δυνατότητες, σχολιάζοντας ότι «είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πρόοδο σε μόλις δύο χρόνια στη Raqqa, με σχεδόν καμία υποστήριξη».

Η Maenza είπε ότι η επίσκεψή της ήταν προσωπική, αλλά ότι θα εργαζόταν για την υποβολή προτάσεων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη διατήρηση των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, επειδή η απόσυρσή τους ενδέχεται να απειλήσει την ασφάλεια της περιοχής. «Αυτό που χρειάζεται η Αυτόνομη Διοίκηση είναι οι ΗΠΑ να τους αφήσουν να επιβιώσουν, να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν», πρόσθεσε. Η επίσκεψη της Maenza στη Raqqa αποτελεί μέρος μιας σειράς επισκέψεων κατά τις οποίες έχει περιοδεύσει πόλεις και κωμοπόλεις στη βορειοανατολική Συρία από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: npasyria.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube