REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 20 Νοεμβρίου 2020

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Γερουσιαστές ζητούν την άμεση σύσταση ανακριτικών επιτροπών για τις παρατυπίες στις εκλογική διαδικασία.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Γερουσιαστές ζητούν την άμεση  σύσταση ανακριτικών επιτροπών για τις παρατυπίες στις εκλογική διαδικασία.

Μετάφραση Wan Wert
Οι  ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Jim Jordan (R-OH) και James Comer (R-KY) απέστειλαν την Τετάρτη, επιστολή στον πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής Τζέρι Νάντλερ (D-NY) και την πρόεδρο της επιτροπής εποπτείας Καρολίν Μαλόνι (D-NY)  απαιτώντας άμεση έρευνα του κογκρέσου .
.
<<Σας προτρέπουμε να συγκαλέσετε άμεσα επιτροπές  ανακρίσεων   για να εξετάσετε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 ,εν μέσω ανησυχητικών αναφορών για παρατυπίες και ανωμαλίες . Δεδομένου του ρόλου σας ,ως ηγετών ενός πολιτικού κόμματος που πέρασε τέσσερα χρόνια αμφισβητώντας αβάσιμα τη νομιμότητα των εκλογών του 2016 ,με αμφίβολους ισχυρισμούς για ρωσική συνωμοσία, οφείλετε σε όλους τους Αμερικανούς να εξετάσετε πλήρως τους ισχυρισμούς περί πραγματικών εκλογικών σφαλμάτων και παραπτωμάτων.
.
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, δημοσιεύσαμε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς πώς οι Δημοκρατικοί σε ολόκληρη τη χώρα προωθούσαν  αλλαγές της τελευταίας στιγμής στους κρατικούς εκλογικούς νόμους και τις εκλογικές  διαδικασίες. Προειδοποιήσαμε ότι αυτές οι επικίνδυνες πρωτοβουλίες θα αυξήσουν τον κίνδυνο εγκλημάτων και σφαλμάτων που σχετίζονται με τις εκλογές, θα υπονομεύσουν την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας και θα προκαλέσουν παρατεταμένη αβεβαιότητα ,σχετικά με τα αποτελέσματα της εκλογής ,για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μετά την Ημέρα των Εκλογών. Οι δημοκράτες αγνόησαν αυτή την έκθεση, αλλά πολλές από τις προβλέψεις μας  έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί
.
Το Σεπτέμβριο, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια παρέτεινε μονομερώς την προθεσμία κατά τρεις ημέρες μετά την Ημέρα των Εκλογών ,για λήψη ψηφοδελτίων μέσω  αλληλογραφίας η λόγω απουσίας του ψηφοφόρου   και έδωσε εντολή να θεωρούνται έγκυρα τα ψηφοδέλτια  χωρίς ταχυδρομική σφραγίδα. Προειδοποιήσαμε στην έκθεσή μας ότι αυτή η αλλαγή θα δημιουργούσε “σημαντικό κίνδυνο για αβεβαιότητα και δικαστικές διενέξεις – και το έκανε. Οι ενστάσεις μας , σχετικά με αυτή την αλλαγή της τελευταίας στιγμής, εκκρεμούν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η  Πενσυλβάνια ακόμα και τώρα  εξακολουθεί να προσμετράει στα έγκυρα ,τα ψηφοδέλτια που έρχονται με το ταχυδρομείο, καθώς και αυτά των απόντων ψηφοφόρων . Επιπλέον, έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι τοπικοί αξιωματούχοι σε ορισμένες κομητείες της Πενσυλβάνια περιορίζουν την δυνατότητα των παρατηρητών της εκστρατείας να παρακολουθούν σωστά τους αξιωματούχους που καταμετρούν τα ψηφοδέλτια των απόντων  και τα ψηφοδέλτια δια  αλληλογραφίας καθώς αυτά  εξετάζονται, ανοίγονται, καταμετρώνται και καταγράφονται.
.
Προειδοποιήσαμε επίσης στην έκθεσή μας ότι, επειδή οι Δημοκράτες αρνούνται να εκκαθαρίσουν τους παρωχημένους και ανακριβείς καταλόγους ψηφοφόρων, μια κίνηση της τελευταίας στιγμής για  εκτεταμένη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου σε ορισμένες πολιτείες ,θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε νομοθεσία τον Ιούνιο, η οποία απαιτούσε από τους εκλογικούς αξιωματούχους να διεξάγουν εκλογές με όλα τα μέσα. Αφότου το κράτος άρχισε να στέλνει τα ψηφοδέλτια, ήρθαν στην επιφάνεια αναφορές ψηφοφόρων που λάμβαναν διπλότυπα ψηφοδέλτια, καθώς και ψηφοφόρων  που λάμβαναν πολλά ψηφοδέλτια τα οποία περιείχαν διαφορετικές εκδοχές του ονόματός τους η που λάμβαναν ψηφοδέλτια τα οποία ανήκαν σε κάποιον άλλο. Μετά από αυτές τις αναφορές, οι εκλογικοί αξιωματούχοι της κομητείας της Καλιφόρνια διαβεβαίωσαν τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι υπήρχαν ειδικά συστήματα για να μετρηθεί μόνο η πρώτη ψήφος που  θα έφτανε από έναν ψηφοφόρο, αλλά ένας αξιωματούχος εκτίμησε ότι μόνο στην κομητεία του “1.200 ψηφοφόροι θα λάβουν διπλά ή ακόμα και τριπλά ψηφοδέλτια” και ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι “είναι συνηθισμένο να λαμβάνουν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια ” Στο Λος Αντζελες ,το ληξιαρχείο   έστειλε περίπου 2.100 “ελαττωματικά ψηφοδέλτια” σε κατοίκους του Γούντλαντ Χιλς, στέλνοντας  εις διπλούν μόνο τον κατάλογο, για το ποιες απο τις  κρατικές προτάσεις  μεταρρυθμίσεων θα ήθελαν να ψηφίσουν   χωρίς να συμπεριλάβει   το έγγραφο  για να  μπορούν να  ψηφίσουν  για το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα πρόσφατα γεγονότα στη Γεωργία εγείρουν επίσης ανησυχίες για εκλογικές παρατυπίες. Κατά τη διάρκεια κρατικού ελέγχου, αξιωματούχοι της πολιτείας ανακάλυψαν πάνω από 5.000 ψήφους χωρίς προηγούμενη καταμέτρηση. Στις 16 Νοεμβρίου 2020, η κομητεία Floyd βρήκε 2.600 μη καταμετρούμενα ψηφοδέλτια που σαρώθηκαν σε μια κάρτα μνήμης, αλλά δεν προσμετρήθηκαν ποτέ . Παρομοίως, στις 17 Νοεμβρίου 2020, η κομητεία Fayette ανακάλυψε 2.755 μη καταμετρούμενα ψηφοδέλτια, και πιο πρόσφατα, η κομητεία Walton βρήκε 284 μη καταμετρημένες ψήφους.
Αυτές οι σοβαρές ανησυχίες εγείρουν την επείγουσα ανάγκη για κοινοβουλευτική εποπτεία της ακεραιότητας των εκλογών του 2020. Οι επιτροπές μας πρέπει να διεξάγουν ανακρίσεις για τα λάθη  εποπτείας και να διασφαλίσουν την  πίστη των Αμερικανών  στην ακεραιότητα των εκλογών μας. Σας ζητούμε να συνεργαστείτε μαζί μας για να προγραμματίσουμε  και να σχεδιάσουμε αυτές τις ανακρίσεις το συντομότερο δυνατό.>>


.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube