Weather Icon
Κύπρος 26 Νοεμβρίου 2020

Ακούνε τα αυτιά του Τατάρ τι λέει το στόμα του;

Ακούνε τα αυτιά του Τατάρ τι λέει το στόμα του;

 Άριστος Μιχαηλίδης 

Ακούνε τα αυτιά του Τατάρ τι λέει το στόμα του, άραγε; «Η ελληνοκυπριακή πλευρά να καθίσει πια και να σκεφτεί, πού έχει διαπράξει λάθη μέχρι σήμερα», λέει. «Επειδή εμείς, δεν έχουμε ούτε χρόνο να σπαταλήσουμε σε συνομιλίες χωρίς χρονοδιάγραμμα, ούτε κίνητρο σε αυτό το θέμα». Είναι αλήθεια ότι δεν έχετε χρόνο, κύριε Τατάρ. Αφανίζεσθε. Εξαφανίζεται η κοινότητα σας. Η αυτονομία σας, η κοσμικότητα σας, η παιδεία σας. Εξαφανίζεται η πατρίδα σας. Γι΄ αυτό δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που πρέπει να κάτσει να σκεφτεί, είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά που πρέπει να κάτσει να σκεφτεί. Όχι τα λάθη της, αλλά το μέλλον της. Να σου τα πω με λόγια του Σενέρ Λεβέντ, όμως, ίσως τα καταλάβεις καλύτερα. Κι εσύ κι όσοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά λένε ακριβώς τα ίδια με σένα, φορτώνοντας στην πλευρά μας τα λάθη που οδήγησαν στα αδιέξοδα, αλλά κατά τα άλλα σε θεωρούν διχοτομιστή και δεν σε θέλουν. Τα έγραψε ο Σενέρ, 10/12/2019. «Οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά πρέπει να βιαστούν για τη λύση και όχι οι Ελληνοκύπριοι. Διότι εκείνοι είναι που θα πληγούν στην ουσία λόγω της παράτασης της διαδικασίας της μη λύσης. Ο αφανισμός τους δεν θα πλήξει την ελληνοκυπριακή πλευρά. Τους ίδιους θα πλήξει. Δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία γι΄ αυτό!»

Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό ο Τατάρ και οι έποικοι, είναι περίεργο που δεν το καταλαβαίνουν ούτε οι Τουρκοκύπριοι πολίτες. Διότι, αν το καταλάβαιναν δεν θα είχαν για ηγέτη τους αυτόν που δηλώνει περήφανος που είναι «ο άνθρωπος της Τουρκίας». Ούτε θα απαντούσαν με συντριπτική πλειοψηφία σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι επιθυμούν συνέχιση του ρόλου της Τουρκίας στην πατρίδα τους, συνέχιση των εγγυήσεων και των επεμβάσεων, συνέχιση των παράνομων γεωτρήσεων. Εδώ, θα μου πείτε, υπάρχουν Ελληνοκύπριοι που δεν το καταλαβαίνουν. Που μας λένε ότι εμείς φταίμε για τη μη λύση, εμείς που χάσαμε την Αμμόχωστο, εμείς που «εκλέγηκε» ο Τατάρ…

Λοιπόν, ας κάτσουμε να σκεφτούμε τα λάθη μας, αφού θέλει ο Τατάρ και οι κρυπτο-οπαδοί του στις ελεύθερες περιοχές. Κρυπτο-οπαδοί, για να το εξηγήσω, διότι έχουν το ίδιο όραμα. Ο Τατάρ θέλει διχοτόμηση και δύο κράτη διά της βίας, οι απ΄ εδώ θέλουν διχοτόμηση και δύο κράτη με συμφωνία και συγκεκαλυμμένα. Για την Ανατολική Μεσόγειο ο Τατάρ λέει ότι θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας η οποία έχει δικαιώματα. Τα ίδια υποστηρίζουν και οι απ΄ εδώ, κάποιοι έχουν το θράσος και το λένε, κάποιοι το κρύβουν. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι στις ιδιωτικές συζητήσεις τους όλοι αυτοί (παραδομένα μυαλά, τους λέει κάθε πρωί ο Λάζαρος Μαύρος) λένε ότι δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τα συμφέροντα της Τουρκίας επί της πατρίδας μας! Τόσο «παραδομένα μυαλά» δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας. Να, λοιπόν, που έχουν τώρα κι έναν ηγέτη στην τουρκοκυπριακή πλευρά, που το λέει σαν παντιέρα και δεν κρύβεται, ας τον απολαύσουν.

Ποια είναι, όμως, τα λάθη μας που πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε, αφού δεν έχει χρόνο ο Τατάρ; Το ότι απορρίπτουμε τον στρατό κατοχής και τις τουρκικές εγγυήσεις. Το ότι απορρίπτουμε να γίνει τουρκικό προτεκτοράτο το νέο κράτος, που θα στήσουμε εντός της ΕΕ και θέλουμε οι βλάκες, να είναι πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο. Το ότι απορρίπτουμε πρόνοιες, όπως τα τουρκικά βέτο σε όλη τη διοίκηση, που δεν θα αφήσουν αυτό το κράτος να λειτουργήσει και θα επιστρέψουμε στις περιπέτειες. Όλα τα άλλα τα έχουμε δεχθεί, τα έχουν δεχθεί οι ηγέτες μας, για να λέμε την αλήθεια, όχι ο λαός. Αλλά, αν τα υπόλοιπα τα απορρίπταμε έχοντας απέναντι μας έναν Ακιντζί, μπορούμε να τα δεχθούμε τώρα, χωρίς μια γραμμή άμυνας, χωρίς καμιά κόκκινη γραμμή, χωρίς καμιά αξίωση, για να κάνουμε δήθεν συνεταιρισμό με πολιτικούς όπως ο Τατάρ, που πάει στην Άγκυρα κι επιστρέφει με το σύνθημα «ένα έθνος, τρία κράτη», εννοώντας την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος; Που απροκάλυπτος σκοπός του είναι η ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία;

[email protected]

 Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube