Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 5 Οκτωβρίου 2020

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί όλη την περιοχή

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί όλη την περιοχή

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή και εργάζεται ενάντια στις προσπάθειες ειρήνευσης και ζήτησε διεθνή πίεση που θα επιφέρει αλλαγή στη συμπεριφορά και του ΝΑΤΟ (εννοεί έναντι της Τουρκίας). Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Ισραήλ αποφεύγει γενικά τη δημόσια μομφή της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης της Άγκυρας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ενημερώνοντας τους Άραβες δημοσιογράφους του Κόλπου ως συνέχεια της ίδρυσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς χαρακτήρισε την Τουρκία και το Ιράν ως «αρνούμενες την προώθηση της ειρήνης και για υποστήριξη της περιφερειακής επιθετικότητας». Το Ιράν – ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ – και η Τουρκία επέκριναν τη συμφωνία εξομάλυνσης που πέτυχαν οι ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Ισραήλ και των δυνάμεων του Κόλπου, αποδίδοντας προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Επικαλούμενος τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την παρέμβασή της στη Λιβύη και τις επαφές με τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες της Χαμάς, ο Γκαντς δήλωσε: «Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκαντς στο συνέδριο μέσω Zoom, το οποίο διοργανώθηκε από το Αραβικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ολοκλήρωσης, μια ομάδα που ενθαρρύνει την Ισραηλινή-Αραβική προσέγγιση. «Πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να την επηρεάσουμε μέσω διεθνούς πίεσης για να βεβαιωθούμε ότι θα αποσύρει τη βοήθεια της από τους τρομοκράτες».

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube