REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Τουρκία 14 Οκτωβρίου 2020

Τζ. Πάιατ: Η στρατιωτική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη

Τζ. Πάιατ: Η στρατιωτική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε πάνω στην τεράστια πρόοδο από την ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την προώθηση τη στρατιωτικής μας σχέση που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ καλωσορίζοντας τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ.

Την ανάρτησή του ο Αμερικανός πρέσβης συνοδεύει με μια φωτογραφία μαζί με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από την Ανατολική Μεσόγειο έως και την περιοχή των Βαλκανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το Ελληνικό Πεντάγωνο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ). Παρών στη συνάντηση ήταν και ο  Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey Pyatt).

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος κ. Κλαρκ Κούπερ ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube