Weather Icon

Το Oruc Reis μια ανάσα από το Καστελόριζο! Οι Έλληνες “τρολάρουν” τον φόβο των πολιτικών

Το Oruc Reis μια ανάσα από το Καστελόριζο! Οι Έλληνες “τρολάρουν” τον φόβο των πολιτικών

«Είναι τεράστιο λάθος η μη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Θα το πληρώσουμε ακριβά, όπως και την μη οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με την Κύπρο. Αυτές οι δύο ακατανόητες παραχωρήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, έστρωσαν το χαλί στη “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων, που απειλεί τον Ελληνισμό. Όλοι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις από το 1974, από φόβο στις αντιδράσεις της Τουρκίας, δεν έκαναν χρήση ενός νομίμου δικαιώματός μας και δεν προέβησαν στην επέκταση των ΧΥ στα 12νμ, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει και η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα όλων των νησιών μας».

Τάδε έφη Σάββας Καλεντερίδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχολιάζοντας την προκλητική νέα Navtex που εξέδωσε πριν μερικές ημέρες για περιοχή 7,5 μίλια απο το Καστελόριζο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Το Oruc Reis βγήκε ξανά στη θάλασσα με τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han αλλά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν, ότι άλλαξε ρότα και έφτασε μια ανάσα από το Καστελόριζο, 18 μίλια. Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της προηγούμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6,5 μιλίων από το Καστελλόριζο, διεξάγοντας ερευνητικές εργασίες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Και για να επιστρέψουμε στη δήλωση Καλεντερίδη, ο οποίος υποστήριξε, ότι ο φόβος των πολιτικών μας δεν επέτρεψε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12νμ, να προσθέσουμε, ότι τις τελευταίες ημέρες, ο ελληνικός λαός έχει πάρει στο ψιλό τους πολιτικούς.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες-μοντάζ στις οποίες εμφανίζεται το Oruc Reis στην Καλντέρα της Θήρας ως background τη συνέντευξης του πρωθυπουργού, στην πλημμυρισμένη από την κακοκαιρία Καρδίτσα μέχρι το ρέμα… Χαλανδρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube