Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 27 Οκτωβρίου 2020

Το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία;

Το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία;

Εξωτερική άποψη της έδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία για το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Η έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων που έγινε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αντίθετη στο πνεύμα των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με τις Βρυξέλλες και θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι συμφωνίες προβλέπουν την ελεύθερη ανταλλαγή εμπορευμάτων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι προτροπές για μποϊκοτάζ είναι αντίθετες με τα συμφωνηθέντα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συνδέονται με μία συμφωνία τελωνειακής ένωσης που τέθηκε σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 1995. Τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι το 2019 ήταν ο πέμπτος εμπορικός εταίρος της Ένωσης, η οποία με τη σειρά της είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Άγκυρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ για να εκμεταλλευθεί την έκρηξη οργής στον μουσουλμανικό κόσμο κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε ως προς τα σκίτσα του Μωάμεθ ούτε ως προς την ελευθερία της έκφρασης.

Το ερώτημα είναι εάν το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube