Weather Icon
Ποντιακό Ζήτημα , Τουρκία 26 Οκτωβρίου 2020

Την κατέστρεψαν οι Τούρκοι και τώρα προσπαθούν να την αναστήσουν: Η Σάντα των Ποντίων προστατευόμενη περιοχή, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη

Την κατέστρεψαν οι Τούρκοι και τώρα προσπαθούν να την αναστήσουν: Η Σάντα των Ποντίων προστατευόμενη περιοχή, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη

Σε μια σχεδόν απροσπέλαστη κόχη των Ποντικών Άλπεων, σε υψόμετρο 1.500-1.800 μέτρων, τον 16ο αιώνα οι Έλληνες του Πόντου έφτιαξαν την επτάκωμο Σάντα, τους επτά οικισμούς στα σύνορα Αργυρούπολης-Τραπεζούντας που πλέον έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των Τούρκων που εδώ και χρόνια αναζητούν παντού τουριστικές ευκαιρίες.

Κατεστραμμένοι από παράνομες ανασκαφές και παρατημένοι από τις τουρκικές Αρχές, οι οικισμοί αυτοί πλέον μπαίνουν σε καθεστώς προστασίας.

Η απόφαση για την ανακήρυξή τους ως «εύθραυστη περιοχή που χρήζει προστασίας» δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μιλώντας στη Hürriyet, ο καθηγητής Κοσκούν Εριούζ από το Πολυτεχνείο του Εύξεινου Πόντου τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια θα εκπονηθεί σχέδιο προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης της Σάντας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube