Weather Icon

Τηλεφωνική συνομιλία Πασινιάν – Πούτιν. Ήρεμη η χθεσινή νύχτα στα μέτωπα του Αρτσάχ.

Τηλεφωνική συνομιλία Πασινιάν – Πούτιν. Ήρεμη η χθεσινή νύχτα στα μέτωπα του Αρτσάχ.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη γραμμή σύγκρουσης του Αρτάχ και Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώθηκε ότι η κλιμάκωση της στρατιωτικής επιχείρησης απέκτησε μια ευρύ χαρακτήρα και, δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε σοβαρές απώλειες στη ζώνη σύγκρουσης και μεταξύ αμάχων.

Η ρωσική πλευρά άλλη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Τι συζήτησαν ο ΥΠΕΞ της Αρμενίας και ο Υφυπουργός των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν;

O Υπουργός Εξωτερικών Zοχράμπ Μνατσακανιάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν. Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ζώνη σύγκρουσης στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Ο υπουργός Μνατσακανιάν ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα στοχεύμενα πυρά των Αζέρων και βομβαρδισμό των αμάχων από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, για τις επιθέσεις στις πολιτικές υποδομές, τις ανθρώπινες και υλικές απώλειες.

Ο υπουργός Στίβεν Μπίγκαν αναφέρθηκε και καταδίκασε την χρήση απαγορευμένων από διεθνείς συμβάσεις όπλων από το Αζερμπαϊτζάν που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών.

Ο κ. Μπίγκαν τόνισε την σημαντικότητα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και σε αυτό το πλαίσιο – την στενή συνεργασία μεταξύ των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Η νύχτα στα σύνορα πέρασε σχετικά ήρεμα

Όσον αφορά την πορεία των συγκρούσεων στα μέτωπα του Αρτσάχ, η νύχτα στα σύνορα πέρασε σχετικά ήρεμα, μετά από εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για άμεση κατάπαυση των εχθροπράξεων στη ζώνη των συγκρούσεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

Σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης όλη η ευθύνη θα πρέπει να επιρριφθεί στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube