Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Τουρκία 29 Οκτωβρίου 2020

Tέλος οι επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία!

Tέλος οι επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία!

Η Σαουδική Αραβία υπονομεύει το έργο της Τουρκικής οικονομίας Slams State Oil Company του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR)

Η κρατική θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) υφίσταται σημαντικές απώλειες λόγω της τεχνητής μείωσης των τιμών πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία με τη σειρά της έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική απόδοση του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει η SLIM.am. αναφέροντας το ειδησεογραφικό
Al Arabiya.

Η Maersk, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, έχει προειδοποιήσει προηγουμένως τους πελάτες της ότι απαγορεύονται οι εισαγωγές από την Τουρκία στη Σαουδική Αραβία. Ένας από τους κύριους πελάτες της Maersk είναι η Petkim, θυγατρική της SOCAR, η οποία επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να στείλει το προϊόν της αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η Petkim, θυγατρική της Σαουδικής Αραβίας στο κρατικό πετρέλαιο του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR), επλήγη από την επιδείνωση της οικονομικής απόδοσης της Σαουδικής Αραβίας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εκστρατεία για την απαγόρευση τουρκικών προϊόντων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει αποκτήσει δυναμική, και όλο και περισσότερες εταιρείες και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους εμπορικούς και βιομηχανικούς τομείς συμμετέχουν στο κάλεσμα του Πρίγκιπα Muhammad ibn Salman al-Saud.

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε επίσης 1,5 εκατομμύριο τουρίστες να επισκεφθούν την Τουρκία, μαζι με τουρκικές εταιρείες μόνο αυτή η απαγόρευση θα κοστίσει στην τουρκική οικονομία 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Ριάντ του Συμβουλίου Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας, Ajlan Al-Ajlan, δήλωσε:

“Πιστεύω ότι εκτός από την απώλεια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η απώλεια περίπου 1,5 εκατομμυρίου Σαουδάραβων τουριστών στην Τουρκία θα είναι πολλά χρήματα και ο τελικός υπολογισμός θα γίνει σε λίγους μήνες. Μου φαίνεται ότι όλα αυτά θα είναι πολύ ακριβά για τον κ. Ερντογάν. Χιλιάδες Σαουδάραβες επενδυτές από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών εισαγωγής και των τουριστικών εταιρειών, έχουν πει σαφώς ότι σταματούμε να αντιμετωπίζουμε μια χώρα που αντιτίθεται στην κυβέρνησή μας, στον λαό μας.

Προς το παρόν έχει σταματήσει εντελώς. ”

Ο Ajlan Al-Ajlan ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα σε λίγες μέρες, με εντολή του Πρίγκιπα Στέμματος Muhammad ibn Salman al-Saud, όλες οι επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία θα κλείσουν και ορισμένες θα πουληθούν.

ΠΗΓΗ: Armenologio

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube