REAL TIME |

Weather Icon

SZ: Η Μέρκελ πρέπει να αισθάνεται προσβεβλημένη από το άνοιγμα των Βαρωσίων

SZ: Η Μέρκελ πρέπει να αισθάνεται προσβεβλημένη από το άνοιγμα των Βαρωσίων

Στο άνοιγμα των Βαρωσίων μετά από παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και τις πολιτικές συνέπειες της κίνησης αναφέρεται ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung από την Kων/πολη και σημειώνει: «Αν η διεθνής πολιτική σκηνή έμοιαζε με λαϊκό πανηγύρι με ζονγκλέρ, ξιφομάχους, μάγους και ταχυδακτυλουργούς, τότε οι εμφανίσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν αναμφίβολα ο κύριος πόλος έλξης. Σχεδόν κάθε εβδομάδα προκαλεί μια νέα κρίση στην Άγκυρα, κάνει εντελώς απρόβλεπτες κινήσεις, εκπλήσσει τους φίλους του -τους λίγους που έχει αυτή τη στιγμή-, τους αντιπάλους του -έχει πολλούς από αυτούς- και τη κοινή γνώμη. Το πιο πρόσφατο πραξικόπημα του Ερντογάν είναι το άνοιγμα μιας εγκαταλελειμμένης λουτρόπολης στη διχοτομημένη Κύπρο. Η πόλη φάντασμα, τα Βαρώσια, υπήρξε περίκλειστη στρατιωτική ζώνη από την τουρκική εισβολή του 1974».

Όπως παρατηρεί η SZ «με το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο Ερντογάν και η μαριονέτα του, ο τουρκοκύπριος (πρωθυπουργός) Τατάρ όχι μόνο αποξενώνονται από την Kυπριακή Δημοκρατία αλλά από και την ΕΕ (…) O Ερντογάν προφανώς δεν αποδέχεται ότι και μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Τουρκία απειλείται με κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει να στέλνει ερευνητικά πλοία για αναζήτηση φυσικού αερίου σε περιοχές που αξιώνουν Ελλάδα και Κύπρος, μέλη της ΕΕ. Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει να αισθάνεται προσβεβλημένη από το άνοιγμα των Βαρωσίων, διότι προσπαθεί να μεσολαβήσει μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας (…) Μετά την κίνηση αυτή η διαμεσολάβηση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube