REAL TIME |

Weather Icon

Συριακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Περισσότεροι από 100 Σύριοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αρτσάχ

Συριακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Περισσότεροι από 100 Σύριοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αρτσάχ

107 Σύροι μαχητές που εμπλέκονται στη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχουν σκοτωθεί, αναφέρεται από το Κέντρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

Το Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε μια άλλη απόδειξη της συμμετοχής των μισθοφόρων του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο.

Αναφέρεται ότι η Τουρκία ήταν αυτή που στρατολόγησε τους Σύρους μισθοφόρους. Αυτό αποδεικνύεται και από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία μετέφερε μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του Αρτσάχ και της Αρμενίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους πληρώθηκαν $1.500-2.000.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν όχι μόνο από τις αρχές της Αρμενίας και του Αρτσάχ, αλλά και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τις ξένες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και από εκπροσώπους των αρχών της Συρίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών. Η Γαλλία και η Ρωσία έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες σχετικά με τη συμμετοχή Σύρων μαχητών στις συνεχιζόμενες μάχες στη σύγκρουση του Αρτσάχ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube