Weather Icon

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότηταςο πραγματοποίησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα και συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας Διονύσης Φρέντης Μπελέρης. Στο πλευρό του κ. Δένδια βρέθηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Σοφία Φιλιππίδου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια της διεύθυνσης χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΥΠΕΞ κα Καραγεώργου Ναταλία .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα στο τραπέζι τέθηκαν, το θέμα της προστασίας των περιουσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων. Στην συνάντηση υπήρξαν και αιτήματα προς επίλυση σχετικά με την πανδημία του COVID-19. Οι εκπρόσωποι της ΕΕΜ ζήτησαν την κατάργηση της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα καθώς και την επαναλειτουργία του τελωνείου στο Μαυρομάτι.

Τέλος ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε πως σε επόμενη επίσκεψή του, θα επισκεφθεί την Χιμάρα και το χωριό Βουνό από όπου έλκει την καταγωγή του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube