Weather Icon
ΗΠΑ , Καύκασος 23 Οκτωβρίου 2020

Στις ΗΠΑ οι ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, σήμερα… Στόχος η εκεχειρία

Στις ΗΠΑ οι ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, σήμερα… Στόχος η εκεχειρία

Στις ΗΠΑ θα βρεθούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τους δύο άνδρες θα συναντήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι συνομιλίες θα διεξαχθούν χωριστά ή θα κάτσουν και οι τρεις στο ίδιο τραπέζι.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου της Αρμενίας, Άννα Ναγδαλιάν, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik την Τρίτη πως απόλυτη προτεραιότητα είναι μια βιώσιμη και επαληθεύσιμη κατάπαυση του πυρός.Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Sputnik πως ο Αζέρος υπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και τους συμπροέδρους της Ομάδας Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο Πομπέο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε πως ανυπομονεί να ακούσει τι βλέπουν οι δύο διπλωμάτες και πώς μπορεί να πλησιάσουν περισσότερο στην επίλυση της σύγκρουσης. Ένοπλες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, τα μέρη συμφώνησαν σε δύο ανθρωπιστικές εκεχειρίες, ωστόσο, και οι δύο έσπασαν λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος. Οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες, για προκλήσεις και επιθέσεις εναντίον οικισμών.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube