Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη 21 Οκτωβρίου 2020

Στην Ιταλία θα μεταβεί ο Σάραζ και το επιτελείο του εν όψει του Λιβυκού εμφυλίου

Στην Ιταλία θα μεταβεί ο Σάραζ και το επιτελείο του εν όψει του Λιβυκού εμφυλίου

Την Τρίτη, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AKI ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Fayez Al-Sarraj, ο Υπουργός Εξωτερικών Mohamed Siala και ο Υπουργός Εσωτερικών Fathi Bashagha, πρόκειται να επισκεφθούν την ιταλική πρωτεύουσα, τη Ρώμη.

Το ΑΚΙ πρόσθεσε ότι ο Bashagha αναμένεται να φτάσει στη Ρώμη σήμερα, ενώ ο Al-Sarraj και ο Siala θα επισκεφθούν την Πέμπτη. Οι ανώτεροι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους Ιταλούς ομολόγους τους, εστιάζοντας σε θέματα όπως οι μεταναστευτικές ροές, η διμερής οικονομική συνεργασία και οι εξελίξεις στην κρίση της Λιβύης.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Al-Sarraj ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο. «Δηλώνω την ειλικρινή μου επιθυμία να παραδώσω τα καθήκοντά μου στην επόμενη εκτελεστική αρχή, το αργότερο στα τέλη Οκτωβρίου», εξήγησε. Ο πρωθυπουργός διορίστηκε το 2015 για να ηγηθεί του Προεδρικού Συμβουλίου. Αυτό ήταν μέρος της Πολιτικής Συμφωνίας της Λιβύης (LPA) που υπεγράφη στο Skhirat του Μαρόκου.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: libyareview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube