Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 9 Οκτωβρίου 2020

Στη «φωλιά» των Rafale ο Α/ΓΕΑ: Πήρε μια γεύση από τις δυνατότητες και τα υπερσύγχρονα όπλα που φέρουν (φωτογραφίες)

Στη «φωλιά» των Rafale ο Α/ΓΕΑ: Πήρε μια γεύση από τις δυνατότητες και τα υπερσύγχρονα όπλα που φέρουν (φωτογραφίες)

 

Την ευκαιρία να βρεθεί στην 118 Αεροπορική Βάση και στη «φωλιά» των Rafale στο Mont-de-Marsan είχε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια υψηλού συμβολισμού αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ουσιαστική έπειτα από την απόφαση για απόκτηση 18 δικινητήριων Γαλλικών μαχητικών από την Πολεμική μας Αεροπορία.

Ο Α/ΓΕΑ Γεώργος Μπλιούμης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις δυνατότητες των Rafale σε σενάρια air to air και air to ground με εικονική δοκιμή όλων των όπλων. Είχε συνάντηση με τη Dassault που την εταιρεία που κατασκευάζει το προηγμένο μαχητικό ενώ συνάντηση και τον Γάλλο ομόλογό του. Να σημειωθεί πως ο Αρχηγός του ΓΕΑ είχε την ευκαιρία να πετάξει με το γαλλικό 4,5 γενιάς και να διαπιστώσει τις δυνατότητες που έχει.

Όπως έγραφε το newpost τα μεταχειρισμένα Rafale τα οποία είδε από κοντά ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και έχουν συμπληρώσει μόλις από 1000 έως 3000 ώρες πτήσης. Μαχητικά άριστα συντηρημένα από την Γαλλική Πολεμική αεροπορία με διαμόρφωση F3R και τη δυνατότητα να φέρουν το σύνολο των όπλων τα οποία χρησιμοποιεί η France Armee de l’air όπως Scalp και Exocet αλλά και βλήματα Mica όπως και το ‘’υπερπόπλο’’ Meteor με ακτίνα δράσης άνω των 100 χλμ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube