Weather Icon

Σταύρος Καλεντερίδης: Ο Διπλός Στόχος της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο (ηχητικό)

Σταύρος Καλεντερίδης: Ο Διπλός Στόχος της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο (ηχητικό)

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

Ο διεθνολόγος πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής, Σταύρος Καλεντερίδης , μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι στη Κύπρο, η Τουρκία με τα ανδρείκελα της στο ψευδοκράτος, ενταφιάζει οριστικά και οδηγεί σε πολιτική ήττα το αφήγημα από το 1978 και μετά για Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία που ακολούθησαν διαχρονικά Ελληνικές και Κυπριακές κυβερνήσεις, οδηγώντας σε οριστική διχοτόμηση την Κύπρο, επιλέγοντας το τέλος κάθε συζήτησης για μια Ομοσπονδία, αλλάζοντας πεδίο με χωριστό κράτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυνηγώντας και αναγνωρίσεις για αυτό με πρώτες όπως εκτίμησε το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν, ξεγυμνώνοντας έτσι τις ελλαδικές υποχωρήσεις με το λάθος της ΔΔΟ , στο όνομα του κατευνασμού της Τουρκίας , μήπως περισωθούν οι περιουσίες χιλιάδων προσφύγων στην ελεύθερη Κύπρο, με απτό δείγμα γραφής το άνοιγμα στο Βαρώσι.

Την ίδια ώρα επιχειρεί, με επίκεντρο το σύμπλεγμα στο Καστελλόριζο, να το διαχωρίσει στις βλέψεις της από τμήμα της Δωδεκανήσου που ανήκει στο Αιγαίο, ως τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου αποκομμένο από την συνέχεια του Αιγαίου. Στόχος η αποκοπή του συμπλέγματος Καστελλορίζου από το υπόλοιπο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας, για να επικαλεστεί το επιχείρημα: “Ένα τόσο δα μικρό νησί, μπροστά σε μια τόσο μεγάλη ακτογραμμή της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, δεν μπορεί να απαιτεί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δυσανάλογη του μεγέθους του”.

Έτσι, είπε ο Σταύρος Καλεντερίδης, έναντι ενός φοβικού ελληνικού πολιτικού συστήματος που με τον κατευνασμό απλά οδηγείται σε όλο και χειρότερες θέσεις, εμφανίζεται δήθεν να αποκλιμακώνει με ακύρωση ασκήσεων στο Αιγαίο αλλά να συνεχίζει απρόσκοπτα τις έρευνες στο Καστελλόριζο, εμφανίζοντας το ως Ανατολική Μεσόγειο. Με την ίδια λογική θα επιχειρήσει στο όνομα του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου με ερευνητικά και γεωτρύπανα να προχωρήσει και σε περιοχές νότια της Κρήτης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube