Weather Icon

Στα 10 ν.μ. από το Καστελλόριζο μπήκε το Ορούτς Ρέις

Στα 10 ν.μ. από το Καστελλόριζο μπήκε το Ορούτς Ρέις

Πολύ κοντά στο Καστελλόριζο, έχοντας κλείσει τον πομπό του, βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί το τουρκικό ερευνητικό προσέγγισε στα 10 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο και πλέον κινείται νοτιοδυτικά, εκτός των 12 ν.μ.

Τα πλοία Ataman και Cengiz Han συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική NAVTEX έχει δεσμεύσει περιοχή μέχρι τα 6,5 ν.μ.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ανέφερε ότι αν χρειαστεί θα σταλεί και γεωτρύπανο στην περιοχή

Σημειώνεται πως και χθες, Δευτέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι το Ορούτς Ρέις, κινούμενο νοτιοδυτικά, έφθασε στο πιο δυτικό άκρο της δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, έως και 80 ν.μ. από το Καστελλόριζο.

Οι εντολές που είχαν λάβει οι Ε.Δ. είναι να έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την προστασία των διακηρυγμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων, δηλαδή τα 6 ν.μ. από το σύμπλεγμα, ενώ στην περιοχή δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας (6 με 12 ν.μ.) οι ελληνικές δυνάμεις ειδοποιούν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, μέσω ασυρμάτου, ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube