REAL TIME |

Weather Icon

«Σοβαρή παραβίαση» το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου

«Σοβαρή παραβίαση» το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου

Γράφει ο Γιάννης Παλαιολόγος

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Σοβαρή παραβίαση» της συμφωνίας εκεχειρίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε προ ολίγου την κίνηση μερικού ανοίγματος της Αμμοχώστου που ανακοινώθηκε χθες από τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει ανακοινωθέν «και από τους “27”» [σ.σ.: τα κράτη-μέλη] σήμερα για το ίδιο θέμα, καλώντας την Τουρκία να σταματήσει αυτήν την εξέλιξη. Δεν ήταν άμεσα σαφές με ποια μορφή θα γινόταν η παρέμβαση των κρατών-μελών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπορέλ, σε γραπτή του δήλωση χθες το βράδυ, είπε ότι η κίνηση των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Άγκυρας, «οξύνει την ένταση και ενδέχεται να δημιουργήσει επιπλοκές» στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. «Η πλήρης συμμόρφωση με όλα τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ παραμένει ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube