REAL TIME |

Weather Icon

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις: Σιδηρόφρακτος ο Έβρος -Πώς ο Στρατός Ξηράς μετατρέπει το ποτάμι σε απόρθητο φρούριο – Αυτοψία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (φωτογραφίες)

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις: Σιδηρόφρακτος ο Έβρος -Πώς ο Στρατός Ξηράς μετατρέπει το ποτάμι σε απόρθητο φρούριο – Αυτοψία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (φωτογραφίες)

Μπορεί όλα τα βλέμματα να έπεσαν στην αναμφισβήτητα εντυπωσιακών προδιαγραφών κατασκευή από χάλυβα του νέου φράχτη που θα καλύπτει τα χερσαία σύνορα στον Έβρο στις περιοχές που και οι δύο όχθες του ποταμού ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία ωστόσο η σκληρή και αθόρυβη δουλειά του Στρατού Ξηράς αποδίδει ήδη αποτελέσματα.

Από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου όταν η Τουρκία εξαπέλυσε την πρωτόγνωρη υβριδική ασύμμετρη επίθεση με χιλιάδες μετανάστες οι Μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού δεν έχουν σταματήσει κυριολεκτικά ούτε ημέρα να δουλεύουν πάνω στο ποτάμι και στη συνοριογραμμή.

Οι νέες εικόνες που φέρνει στο φως το Newpost με τις ακριτικές Μονάδες να έχουν μετατραπεί σε πραγματικά εργοτάξια πέρα από εντυπωσιακές καταδεικνύουν ότι με απλά τεχνικά μέσα και εφευρετικότητα χάρη στο Ελληνικό δαιμόνιο αλλά και σκληρή δουλειά οι διμοιρίες συντήρησης, το σύνολο του Τεχνικού και Μηχανικού αλλά και γενικότερα ο Στρατός Ξηράς στη Θράκη θωρακίζει μέρα με τη μέρα κάθε μέτρο της συνοριογραμμής.

Οι παλιές ράγες από σιδηροτροχιές στα χέρια των τεχνιτών του Στρατού κόβονται μεταμορφώνονται σε εμπόδια ανυπέρβλητα όχι μόνο για πεζούς όπως οι μετανάστες οι οποίοι σχεδόν καθημερινά επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα αλλά ακόμα και από οχήματα ή και άρματα μάχης. Τα εμπόδια που κατασκευάζονται μεταφέρονται σε προεπιλεγμένες ‘’καυτές’’ περιοχές και τοποθετούνται σε σημεία όπου κυριολεκτικά σφραγίζουν την πρόσβαση σε Ελληνικό έδαφος.

Τους τελευταίους μήνες τα συνεργεία του στρατού έπειτα από την πολύτιμη αρωγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφαιρούν τις παλιές ράγες και τις μεταφέρουν στα συνεργεία για να μετατραπούν ακόμα και σε αντιαρματικά εμπόδια. Τα εμπόδια δεν αποτελούν μόνο θωράκιση απέναντι σε νέα κύματα μεταναστευτικών ροών αλλά συνεισφέρουν συνολικά στην αμυντική διάταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πάνω στην παραποτάμια περιοχή.

Ταυτόχρονα το μηχανικό με χωματουργικά μηχανήματα έχει κατασκευάσει εκατοντάδες μέτρα εμποδίων και τάφρους ενώ έχει πραγματοποιηθεί διάνοιξη δρόμους σε δεκάδες δυσπρόσιτες περιοχές για την διευκόλυνση πεζών και εποχούμενων περιπολιών του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσα έργα δεν έγιναν στον Έβρο εδώ και δεκαετίες πραγματοποιούνται μέσα σε λίγους μήνες τονίζουν ακόμα και οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών που βλέπουν τα φορτηγά του Στρατού Ξηράς να κινούνται συνεχώς προς τα σύνορα μεταφέροντας υλικά. Σκοπιές και παρατηρητήρια ανακατασκευάζονται και αναβαθμίζονται ενώ οι απαραίτητες θερμικές κάμερες και όλα τα μέσα ελέγχου των συνόρων ημέρα και νύχτα έχουν ήδη διατεθεί στις δυνάμεις ασφαλείας.

Άξια αναφοράς είναι και η προσφορά δωρεών από επιφανείς οικονομικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα εφοπλιστής που ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση ενός από τα μεγαλύτερα φυλάκια του ΕΣ στο Βόρειο Έβρο.

Η κατασκευή του νέου φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων αλλά και η ενίσχυση του πολύτιμου όπως αποδείχθηκε φράχτη 12 χιλιομέτρων στις Καστανιές θα έχει διπλό αποτέλεσμα. Πέρα από την ξεκάθαρα αποτρεπτική του ισχύ θα δώσει την ευκαιρία στις δυνάμεις ασφαλείας να επιχειρούν πιο αποτελεσματικά πίσω από αυτόν. Ταυτόχρονα θα απελευθερώσει δυνάμεις για να ενισχύσουν και άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχει φράχτης και το φυσικό σύνορο αποτελεί ο ποταμός.

Στον Έβρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και επισκέφθηκε Φυλάκια, Μονάδες και Σχηματισμούς. Πέρα από την ικανοποίηση για τη σκληρή δουλειά οι εντολές ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρες . «Πλήρης εγρήγορση κανένας εφησυχασμός». Ο ‘πρασινοσκούφης’ Αρχηγός συνομίλησε και με κατοίκους των ακριτικών χωριών με το αίσθημα ασφάλειας να διαπιστώνεται ότι βρίσκεται στα πλέον υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube