Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Η γεωγραφική ένωση Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν και ο παντουρκισμός βαθύτερος στόχος επίθεσης στο Αρτσάχ

Σάββας Καλεντερίδης: Η γεωγραφική ένωση Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν και ο παντουρκισμός βαθύτερος στόχος επίθεσης στο Αρτσάχ

Μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης αναφέρει:

Βαθύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει, στη Νότια Αρμενία και το Αρτσάχ, διάδρομο που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν και μέσω αυτού με την Τουρκία, η οποία έχει διάδρομο συνόρων μήκους 14 χιλιομέτρων μαζί του.

Πρόκειται για έναν εθνικιστικό στρατηγικό στόχο των παντουρανιστών να ενώσουν τις δύο χώρες ακόμα και πολιτικά και έτσι την Τουρκία με τον υπόλοιπο «τουρκικό κόσμο».

Επίσης μελλοντικός στόχος των Τούρκων είναι να επεκτείνουν το Αζερμπαϊτζάν στο λεγόμενο Νότιο Αζερμπαϊτζάν, που ανήκει σήμερα στο Ιράν. Εξ αυτού η ανησυχία των Ιρανών που μετακινούν στρατεύματα στην περιοχή.

Συνέντευξη στους Λάζαρο Μαύρο – Μάριο Πούλλαδο – Χρήστο Μιχάλαρο.

Από την Πρώτη Εκπομπή στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου, της 7-10-2020.

Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί από 06.00 έως 09.00.

Σημείωση: Στο Ιράν υπάρχουν δύο περιφέρειες, το Δυτικό και το Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, με περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους. Η τουρκική πλευρά ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Αζέρων που κατοικούν στο Ιράν, στα 20 εκατομύρια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube