Weather Icon

Ρωσικό ΥΠΕΞ : Αναφορά στη «Ναυμαχία στο Ναβαρίνο» και στη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Ρωσικό ΥΠΕΞ : Αναφορά στη «Ναυμαχία στο Ναβαρίνο» και στη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Δείτε την ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου ΕΞωτερικών
Ως μια κίνηση που ερμηνεύεται ως ξεκάθαρο μήνυμα προς τις νέο-οθωμανικές ονιερώξεις του Ταγίπ Ερντογάν, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε την Τρίτη στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο αφιερωμένο στην 193η επέτειο της «Ναυμαχίας στο Ναυρίνο» που με τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου έδωσε ώθηση στην Ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Οκτωβρίου 1827, όταν στον κόλπο του Ναυαρίνου οι δυνάμεις της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα κατά των Οθωμανών, υποστηρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Στην ανάρτηση το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει με νόημα : «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube