Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 21 Οκτωβρίου 2020

Ρωσικές παραστρατιωτικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα Bayraktar ΤΒ-2 που πλησίασαν Ρωσική βάση στην Αρμενία

Ρωσικές παραστρατιωτικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα Bayraktar ΤΒ-2 που πλησίασαν Ρωσική βάση στην Αρμενία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραστρατιωτικές ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 που πετούσαν κοντά στη στρατιωτική βάση Gyumri στην Αρμενία.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον αρμενικών στρατιωτικών στόχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, βρίσκονταν κοντά στον εναέριο χώρο ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το τελευταίο όπλο ηλεκτρονικού πολέμου, το σύστημα Krasukha-4, για να απενεργοποιήσουν το σύστημα ελέγχου των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καταρρίπτοντας 9 εξ αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με εκτενή ανάλυση του infognomonpolitics οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το εξαιρετικά προηγμένο Krasukha-4 για πρώτη φορά στη Συρία στις αρχές του έτους εναντίον εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από τρομοκράτες στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία.

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου σταμάτησαν ένα σύμπλεγμα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) που εκτοξεύθηκαν από το ελεγχόμενο από μαχητές έδαφος της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των UAV και απενεργοποιώντας τα συστήματα ελέγχου τους. 

Η επιτυχία του συστήματος EW στο πεδίο της μάχης έχει ανησυχήσει ακόμη και τις ΗΠΑ, οι οποίες πιστεύουν ότι το σύστημα στη Συρία έγινε “το πιο επιθετικό περιβάλλον της Ε.Ε. στον πλανήτη, καταρρίπτοντας τις επικοινωνίες των ΗΠΑ, απενεργοποιώντας τα ΑC-130s τους, κ.λπ.
Το Ιράν είχε επίσης προειδοποιήσει τις μάχιμες πλευρές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ να μην παραβιάσουν τον εναέριο χώρο των ισλαμικών χωρών, ο οποίος, σύμφωνα με τη χώρα, θα αντεπιτεθεί κατάλληλα.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αφαιρέθηκαν πράγματι από ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς κανένα ίχνος πυραυλικής επίθεσης δεν φαίνεται στην άτρακτο. Ο πόλεμος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά εάν η Ρωσία συνεχίσει τα παιχνίδια της στον ηλεκτρονικό πόλεμο στην περιοχή, καθώς η Τουρκία έχει ήδη χάσει μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών της στη Συρία και την Λιβύη.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το Karshuka-4 είχε χρησιμοποιηθεί από την Ρωσία ως σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στη Σύρτη της Λιβύης, καταρρίπτοντας δεκάδες Bayraktar TB2 και στέλνοντας εκτός μάχης 2 τουρκικά υποβρύχια τα οποία έπλεαν πέριξ της Σύρτης. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές το Karsuka-4 υπερφόρτωσε με ψευδοστόχους τα σόναρ των τουρκικών υποβρυχίων.

Το Ρωσικό κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Karshuka-4 έχει εμβέλεια 300 χλμ, παρεμβάλει και αποδιοργανώνει τις αντίπαλες επικοινωνίες, δημιουργώντας ”ηλεκτρονικό νέφος” καθώς αποκρύπτει τις φίλιες δυνάμεις από εχθρικά ραντάρ στοχοποίησης και αναγνώρισης.  Σύμφωνα με αναφορές προκαλεί συνεχώς παρεμβολές στα Αμερικανικά AC-130 πάνω από τον εναέριο χώρο της Φιλανδίας και φαίνεται να είναι  το σύστημα το οποίο αδρανοποίησε τα δύο τουρκικά υποβρύχια.

Με πληροφορίες από aviapro, rz.ru, eurasiantimes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube