Weather Icon

Πρόεδρε, στο Αρτσάχ δολοφονούν αμάχους

Πρόεδρε, στο Αρτσάχ δολοφονούν αμάχους

Ούτε λέξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που κάθε τρεις και λίγο θυμάται ότι η Κύπρος έχει δυο κοινότητες και τρεις μειονότητες, μεταξύ αυτών και οι Αρμένιοι. Καλύφθηκε με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τις πρώτες μέρες της έκρηξης στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Ελπίζει κι αυτός σε διευθέτηση, τις ώρες που ο αρμενικός λαός αντιστέκεται στις ορδές των Αζέρων που παραβιάζουν την Ιστορία με τουρκικό παραπέτασμα. Ούτε λέξη, ανάμεσα σε όλα αυτά τα φάλτσα ανακοινωθέντα για την επανέναρξη των συνομιλιών, την Αμμόχωστο, τη Σύνοδο Κορυφής, το Κυπριακό. Μέχρι και στο ΑΚΕΛ απαντά μέρα παρά μέρα, μα δεν είχε χώρο για μια καταραμένη δήλωση υποστήριξης στον αρμενικό λαό.

Δεν έπρεπε να περάσει απαρατήρητη η αντίδραση της Κύπρου στις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εις βάρος των Αρμενίων. Κι όχι μονάχα γιατί πρόκειται για έναν αδελφό λαό όπως τους Αρμενίους, μα γιατί η επίθεση στο Αρτσάχ είναι επίθεση της Τουρκίας στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στη Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη. Είναι επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Συρία, στο Κουρδιστάν, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο.

Για όλα αυτά, η Κύπρος έπρεπε να σταθεί καλά δίπλα στον αρμενικό λαό και όχι να κρύβεται πίσω από διαμεσολαβήσεις ειρήνης ή να αντιδρά σκόρπια μέσω κοινωνικών δικτύων και άλλων πρόσκαιρων βημάτων. Κι αν μερικοί βουλευτές, ευρωβουλευτές και άλλοι πολιτικοί αποδεικνύουν ότι στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, οι περισσότεροι σφυρίζουν ξανά αδιάφορα για την αδικία που συντελείται εις βάρος των Αρμενίων, μια νέα εκστρατεία εθνοκάθαρσης από την Τουρκία και το μακρύ χέρι της, στο Αζερμπαϊτζάν – μέχρι και Σύρους αντικαθεστωτικούς κουβάλησαν στον Καύκασο οι κανίβαλοι.

Παρόλα αυτά, η «επίσημη» Κύπρος παραμένει ανυπόφορα εκτεθειμένη που δεν μετέφερε το φοβερό μήνυμα του Αρτσάχ σε όλα τα φόρα. Ήταν ιδανική η ευκαιρία του Προέδρου στο φιάσκο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως παρέμεινε εκτεθειμένη και στο ζήτημα της σφαγής των Κούρδων στη Ροζιάβα (βόρεια Συρία) ή στα όσα διαπράττει η Τουρκία εις βάρος των λαών της περιοχής. «Ούτε άχνα», αυτό θα γράψει η Ιστορία για την κυπριακή κυβέρνηση. Ούτε άχνα και μια ύποπτη ομερτά που «επικροτεί» το έγκλημα εις βάρος των αμάχων του Αρτσάχ, εις βάρος ολόκληρης της Αρμενίας, που στέκεται περήφανη 105 χρόνια μετά τη Γενοκτονία. Ούτε άχνα για τους λαούς που αντιστέκονται στο κτήνος που κατέχει την Κύπρο εδώ και 46 χρόνια. Ούτε άχνα για τα εγκλήματα πολέμου της ίδιας της Τουρκίας, μια άχνα που θα μπορούσε να σχηματίσει ένα μέτωπο των λαών εναντίον του φασισμού, εναντίον του νέου Χίτλερ που βρυχάται στην Άγκυρα και ξεσπά σε όλη τη γειτονιά. Ό,τι διατάξει η Γερμανία;

[email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube