Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 26 Οκτωβρίου 2020

Περισσότεροι από 85 νεκροί και 110 τραυματίες μετά από Ρωσικό βομβαρδισμό σε κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην Idlib δίπλα στα τουρκικά σύνορα

Περισσότεροι από 85 νεκροί και 110 τραυματίες μετά από Ρωσικό βομβαρδισμό σε κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην Idlib δίπλα στα τουρκικά σύνορα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η επίθεση συνέβη την μέρα σύναψης αμυντικής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-Ουκρανίας. Το μήνυμα της Μόσχας έναντι της Άγκυρας είναι σαφές και συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη του Λαβρόφ στην Αθήνα, αλλά και με την στάθμευση Ρωσικών αντιτορπιλικών στο Λιμάνι του Πειραιά. 

Ο αριθμός των νεκρών των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων συνεχίζει να αυξάνεται, με στόχο ένα στρατόπεδο που ανήκει στο Σώμα al-Sham με την υποστήριξη της Άγκυρας στην περιοχή Jabal al-Dawila στο Harem, βορειοδυτικά του Idlib. Ο αριθμός των μαχητών που έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα έχει αυξηθεί σε 85, ενώ η ανάκτηση των αγνοουμένων κάτω από τα ερείπια βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς επίσης βοηθά τους τραυματίες από ομάδες διάσωσης.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς περισσότεροι από 100 τραυματίες, κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια, εν μέσω αναφορών για περαιτέρω θανάτους.   Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρακολούθησε σήμερα το πρωί νέες αεροπορικές επιθέσεις στη «ζώνη αποκλιμάκωσης». Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε μέρη στην περιοχή Jabal al-Dawila στην περιοχή Harem, βορειοδυτικά του Idlib, σχεδόν 9 χλμ. από τα σύνορα με την περιοχή Iskenderun.

Η στοχευμένη περιοχή φιλοξενεί στρατόπεδα για εκτοπισμένους ανθρώπους και έδρα ανταρτών, συγκεκριμένα το τμήμα του Σώματος Al-Sham κοντά στην Τουρκία. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, ενώ ρωσικά αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από την περιοχή. 

Με πληροφορίες από SOHR, xeber24

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube