Weather Icon
Ελλάδα , Κύπρος , Τουρκία 9 Οκτωβρίου 2020

Περιοδεία Μάας σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα

Περιοδεία Μάας σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα

Βασίλης Νέδος

Περιοδεία σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια του Βερολίνου να αναθερμάνει τον διάλογο ενόψει και της Συνόδου Κορυφής. 

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε «γρήγορα βήματα» προς μια ατζέντα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και επανέλαβε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι περιφερειακές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, σε τοποθέτηση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών είχε προβεί και η τουρκική προεδρία, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν διεμήνυσε προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.  

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, η Αγκυρα ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της Ενωσης, υποστηρίζοντας πως «υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου». 

Πάντως, η Άγκελα Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ της διπλωματικής οδού παρά της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube