Weather Icon
Παντελής Σαββίδης 31 Οκτωβρίου 2020

Παντελής Σαββίδης: Και αυτό αβγό φιδιού είναι

Παντελής Σαββίδης: Και αυτό αβγό φιδιού είναι

Η προσπάθεια οργανωμένων μειοψηφειών να επιβάλλουν με τη βία την βούλησή τους στα πανεπιστήμια στερεί απο τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα μια βασική παράμετρο που χαρακτηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την πανεπιστημιακή διδασκαλία. Τον νηφάλιο, απροκατάληπτο και σε βάθος διάλογο χωρίς εξαρτήσεις.

Μήπως οι διεθνείς θεσμοί που αξιολογούν και κατατάσσουν τα πανεπιστήμια πρέπει να παίρνουν υπόψη και αυτήν την παράμετρο; Δηλαδή το πόσο ελεύθερα αναπτύσσεται η έρευνα και η διδασκαλία;

Έτσι ίσως τα ελληνικά πανεπιστήμια υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο και ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της πολιτείας.

Σήμερα κάποια απο τα “καλά” ελληνικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν θέσεις μεταξύ 200 και 300 στην παγκόσμια κατάταξη. Και πανηγυρίζουν. Σκεφτείτε που βρίσκεται ο πήχης.

Και κάτι ακόμη: όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα όπως αυτό που δείχνει η φωτογραφία με τον πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, μήπως αν είναι φοιτητές να διαγράφονται;

Και αυτό που δείχνει η φωτογραφία είναι ένα αυγό του φιδιού που κυοφορείται.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube