Weather Icon
ΠΦΑ 14 Οκτωβρίου 2020

Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι φασίστας;

Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι φασίστας;

Γιατί άραγε υπάρχει αυτό που ο ίδιος ο Σύριζα ονομάζει «αντισύριζα Μέτωπο»;

Τις τελευταίες μέρες πάγωσαν πολλοί με το εξώφυλλο που στη θέση των χρυσαυγιτών βάζει δύο πρωθυπουργούς της χώρας, είναι όμως το τελευταίο μόνο επεισόδιο μιας μακράς πορείας που απαντάει σε κάποιες απορίες. Γιατί άραγε υπάρχει αυτό που ο ίδιος ο Σύριζα ονομάζει «αντισύριζα Μέτωπο»; Μήπως γιατί ο ίδιος ο Σύριζα θέλει όλους τους άλλους εχθρούς του; Ο αριστερός καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Πλειός έγραψε τις προηγούμενες μέρες: «Δύο είναι τα σημερινά άκρα. Ο παλιός φασισμός που θέλει την κοινωνία σαν στρατιωτική μονάδα και ο νέος, ο νεοφιλελευθερισμός που τη θέλει σαν εταιρεία». Το εξώφυλλο δηλαδή δεν ήταν ατύχημα, ήταν πολιτική γραμμή; Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι φασίστας; Δεδομένου ότι νεοφιλελεύθερους η Αριστερά ονομάζει τους πάντες, από την κεντροδεξιά ως το «ακραίο κέντρο», όλοι εκτός από τους ίδιους είναι φασίστες. Επιστροφή έναν αιώνα πίσω, στον εφιαλτικό μεσοπόλεμο, στην πολιτική των 2 στρατοπέδων.

Μα γιατί αφού κυβέρνηση είναι η ΝΔ, τα Μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την αντιπολίτευση, ρωτάνε καλοπροαίρετα και σωστά πολλοί άνθρωποι. Έχουν δίκιο, σε φυσιολογικές συνθήκες, έτσι συνήθως γίνεται. Όμως στη σημερινή φάση η αντιπολίτευση δεν γίνεται στην κυβέρνηση, αλλά στη κοινωνία.

Σε μια κατασκευασμένη λίστα που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια, δίπλα σε 2-3 καλλιτέχνες που είχαν εκφράσει τη συμπάθειά τους στη Χρυσή Αυγή, υπάρχουν τα ονόματα καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μπέζος, που όχι μόνο ουδέποτε είχε εκφράσει κάτι τέτοιο αλλά είναι γνωστή και η πολιτική του πορεία. Ο Πολάκης κατηγορεί τον Σάκη Ρουβά για τον ίδιο λόγο και ο τελευταίος τον μηνύει. Και στην περίπτωση της λίστας, χρυσαυγίτες ονομάζονται όσοι δεν ανήκουν στον χώρο της «αριστεράς και της προόδου», όσοι ήταν στο πλευρό του Ναι στο δημοψήφισμα, «φασίστες είναι όλοι οι άλλοι». Ο αριστερός δημοσιογράφος Μπογιόπουλος λέει στον Μαρκουλάκη «να βγάλει τον σκασμό», φασίστας θα είναι και ο Μαρκουλάκης. Ένας επιστήμονας γνωστός στο εξωτερικό για τη δουλειά του και συγχρόνως με παρεμβάσεις στον δημόσιο λόγο, ένας επιστήμονας-ορισμός του προοδευτικού διανοούμενου, είναι ο Αχιλλέας Γραβάνης. Πριν λίγες μέρες βαφτίστηκε ρατσιστής γιατί είπε ένα γεγονός, ότι οι μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας είναι ευάλωτη ομάδα στην πανδημία. Λες και όταν λέμε, έχουμε πρόβλημα στα γηροκομεία, είμαστε ένοχοι ηλικιακού ρατσισμού.

Ένα πρωί το καλοκαίρι, τα κοινωνικά δίκτυα είχαν γεμίσει με ύβρεις εναντίον του Στέφανου Τσιτσιπά, γνωστή ιστοσελίδα του μίσους έγραφε «υπέροχη μέρα σήμερα», την ημέρα που αποκλείστηκε. Παιδί της Φρειδερίκης τον ανέβαζαν οι άλλοι. Τι δουλειά είχε με τη Φρειδερίκη ο Στέφανος, όχι αυτός, ούτε ο πατέρας του δεν θα την είχε προλάβει. Το παράπτωμα του Τσιτσιπά ήταν ότι έκανε ένα σποτ για τον κορωνοϊό που προέτρεπε τους νέους να προσέχουν. Και ως γνωστόν, τέτοιες «προδοτικές ενέργειες» δεν μένουν ατιμώρητες. Μέσα στον Αύγουστο, πάλι, σειρά είχε ο Πορτοκάλογλου, «αχ θάλασσά μου-σολίνι», έγραφαν τα πληκτρολόγια δολοφονίας χαρακτήρων. Τι είχε κάνει ο Νίκος και του επιτέθηκε ο στρατός των τρολ; Θα έκανε μια εκπομπή στην ΕΡΤ. Πρέπει όλοι να πάρουν το μήνυμα, «η συνεργασία με τον εχθρό» τιμωρείται. Μετά από αυτά, όταν βαφτίστηκε φασίστας ο Πρίντεζης του Ολυμπιακού επειδή είχε κάνει τατουάζ, «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», φάνηκε σχεδόν αναμενόμενο.

 

Για τη συνέχεια AthensVoice

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube