REAL TIME |

Weather Icon

Οικονομικό πλήγμα για την Άγκυρα-Η Mercury Public Affairs τερματίζει συμφωνίες ύψους 1 δις με την Τουρκία

Οικονομικό πλήγμα για την Άγκυρα-Η Mercury Public Affairs τερματίζει συμφωνίες ύψους 1 δις με την Τουρκία

Los Angeles – Η Mercury Public Affairs τερμάτισε την εγγραφή της ως ξένο πρακτορείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας απαντώντας έτσι σε κλήσεις της αρμενικής κοινότητας που απαιτούσαν τον τερματισμό της σχέσης της εταιρείας με το τουρκικό καθεστώς εν μέσω της υποστήριξής της στον γενοκτόνο πόλεμο υπέρ του Αζερμπαϊτζάν ενάντια της αυτόνομης κοινότητας Artsakh, ανέφερε το ANCA-WR.

«Ως αποτέλεσμα του επίμονου ακτιβισμού της κοινότητάς μας και της σταθερής υποστήριξης των φίλων μας στο εκλεγμένο αξίωμα, μόλις πληροφορήθηκα από τον Fabian Núñez, που είναι συνεργάτης στο γραφείο της Mercury στο Λος Άντζελες, ότι η Mercury Public Affairs θα τερματίσει την εγγραφή της ως ξένη αντιπρόσωπος της Τουρκίας », σχολίασε ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής – Δυτικής Περιφέρειας (ANCA-WR) του Διοικητικού Συμβουλίου, Νόρα Χοβσεπίν.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Mercury να σταθεί στη δεξιά πλευρά της ιστορίας για να τερματίσει τη σύνδεσή της με την κυβέρνηση της Τουρκίας και τις γενοκτόνες πολιτικές της και ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για κάθε οντότητα που λειτουργεί υπέρ των αυταρχικών καθεστώτων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. ”

Η απόφαση έρχεται μετά από σημαντική πίεση από τοπικούς και κρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους και αρμενικούς-αμερικάνικους κοινοτικούς οργανισμούς. Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά επιστολών απευθύνθηκε στον Mercury ζητώντας τη λήξη της σύμβασής της με την τουρκική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και των δεκαπέντε μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες, των εποπτικών αρχών του Λος Άντζελες Kathryn Barger και της Hilda Solis, του γερουσιαστή της Καλιφόρνια Anthony Portantino, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Glendale Ardy Kassakhian, και δεκαέξι μέλη του νομοθετικού σώματος της Καλιφόρνια. Πέραν όλων αυτών στην προσπάθεια συμμετείχαν το Los Angeles Community College District (LACCD) το οποίο και ξεκίνησε τη ρήτρα καταγγελίας.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ZartonkMedia.com.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube