Weather Icon
ΠΦΑ 30 Οκτωβρίου 2020

Οι μουλάδες του Σταλινισμού και τα ορφανά του Ζαχαριάδη

Οι μουλάδες του Σταλινισμού και τα ορφανά του Ζαχαριάδη

Μόνο οργή προκάλεσαν στους πολίτες, οι προχθεσινές παραφωνίες των μουλάδων του Σταλινισμού και των ορφανών του Ζαχαριάδη.

Παραφωνίες ενταγμένες σε μια συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που έγινε μέσα από επίσημες ανακοινώσεις συνδικαλιστικών ομάδων που ελέγχονται από το ΚΚΕ, αλλά και μέσα από tweets του ηγετικού πυρήνα του Σύριζα.

Και ενώ σε όλον τον κόσμο, αυτά τα ιδεοληπτικά απολιθώματα κοσμούν εδώ και δεκαετίες τις προθήκες κάποιων ιστορικών μουσείων, στη χώρα μας διαγκωνίζονται ασμένως με σκοπό να ενεργοποιήσουν κάποια ακραία αντανακλαστικά, που όμως έχουν ξεπεραστεί από τη ίδια την πραγματικότητα.

Έτσι η μεν ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, απευθύνθηκε στους μαθητές, μέσω ενός ανισόρροπου μηνύματος που μπέρδευε τα αδηφάγα μονοπώλια, τον Χίτλερ, την ΙΒΜ, το Πέραμα, τη διδασκαλία στα σχολεία εν μέσω κορονοϊού, τις πολυεθνικές, τα ΜΑΤ, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις καταλήψεις.

Ο δε στρατηγικός σύμβουλος Σύριζα, μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη και διάφορους ανερχόμενους δελφίνους, κατηγόρησαν ως δωσίλογους, ρουφιάνους και ταγματασφαλίτες όσους εόρτασαν το Έπος της Πίνδου.

Απάντηση στους μουλάδες του Σταλινισμού και στα ορφανά του Ζαχαριάδη, που προσπαθούν να δηλητηριάσουν και να αποδομήσουν κάθε στοιχείο που συσπειρώνει και ενώνει τους πολίτες, έδωσε μέσω μιας εκτενούς ανάλυσης ο οικονομικός αναλυτής ΠΚ. Ο ΠΚ παρουσίασε ντοκουμέντα από τις θέσεις του ΚΚΕ κατά την περίοδο πριν και αμέσως μετά την επίθεση του Άξονα στη χώρα μας και την εποποιία του ΟΧΙ. Ο ΠΚ διατηρεί στο κείμενο του την ορθογραφία των πρωτότυπων κειμένων.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 20 Απριλίου 1940 (3 εβδομάδες πριν από την Γερμανική εισβολή στη Γαλλία) διακήρυξε (Ριζοσπάστης, 2/5/1940):

“Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας”.

Μετά το ΟΧΙ, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε ότι για την Ιταλική επίθεση ευθύνεται … “η βασιλομεταξική σπείρα”: “Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας.”

Στις 31 Οκτωβρίου, ο φυλακισμένος ΓΓ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης στέλνει επιστολή προς τον Ιωάννη Μεταξά, με την οποία καλεί τον Ελληνικό λαό να συμπαραταχθεί με την Κυβέρνηση για την απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης.

Όμως, στις 26 Νοεμβρίου 1940 στέλνει δεύτερη επιστολή στον Μεταξά, η οποία αναδημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστην στις 9/3/1947:

“Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια του φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω απ’ αυτά η Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία.

Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους:

1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική-οικονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube