REAL TIME |

Weather Icon

Οι Αζέροι κατέστρεψαν μαιευτήριο στο Αρτσάχ! Τα πυρά δεν θα μείνουν αναπάντητα

Οι Αζέροι κατέστρεψαν μαιευτήριο στο Αρτσάχ! Τα πυρά δεν θα μείνουν αναπάντητα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Διανύουμε την 33η μέρα του πολέμου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Χθες οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν με πυραύλους το μαιευτήριο που βρίσκεται στο Στεπανακέρτ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σήμερα από το νωρίς το πρωί, ήχησαν οι σειρήνες στις κατοικημένες περιοχές του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) κι αμέσως ξεκίνησε ο βομβαρδισμός με ρουκέτες τύπου κατιούσα που έριξαν οι Αζέροι.

Συνολικά ρίχτηκαν 45 πύραυλοι Smerch, μεγάλης ισχύος και διαμετρήματος 300 χιλιοστών, όπου ισοπέδωσαν κτήρια και υποδομές της περιοχής. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 55 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, ενήλικες και παιδιά.

Όπως μεταδίδουν τα Αρμενικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής έχουν πέσει νεκροί στο πεδίο της μάχης, 1.116 Αρμένιοι.

Η κυβέρνηση του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει αναπάντητες αυτές τις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές. Από το πρωί καλεί τους κατοίκους των περιοχών, στις οποίες βρίσκονται στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, να τις εγκαταλείψουν γιατί θα ακολουθήσουν βομβαρδισμοί.

Δεν μπορεί μια χώρα που δέχεται τέτοιας κλίμακας επίθεση, να μην απαντά στα πυρά.

Η κατάσταση δείχνει να μη μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, από καμία μεσολαβητική δύναμη, όποια προσπάθεια και αν γίνεται, από τη στιγμή που η Τουρκία δυναμιτίζει την κρίση στην περιοχή και ωθεί και άλλες δυνάμεις να μπουν στον πόλεμο. Μια από αυτές φαίνεται πως είναι το Ναχιτσεβάν, μια περιοχή όπου έχουν σταθμεύσει άλλα τέσσερα Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα F16 και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε χθες 28 Οκτωβρίου, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (SOHR), άλλοι 300 Σύριοι τρομοκράτες έφθασαν στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων.

Συνολικά βρέθηκαν να πολεμούν στο μέτωπο του Αρτσάχ 2.350 Σύριοι τρομοκράτες, από τους οποίους οι 215 έχασαν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το SOHR, οι Σύριοι άρχισαν να αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν, παρά τις πιέσεις που δέχονται, για δυο λόγους.

Ο ένας είναι ότι πληροφορούνται πως στέλνονται στην πρώτη γραμμή ως αναλώσιμοι και σκοτώνονται κατά δεκάδες και ο δεύτερος και πιο σημαντικός, είναι ότι μόλις τώρα μαθαίνουν πως οι Αζέροι είναι Σιίτες μουσουλμάνοι και όχι Σουνίτες και γι’ αυτό δεν θέλουν να πολεμήσουν γ’ αυτούς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube