Weather Icon

Ο Βέλγος βιολοντσελίστας Sevak Avanesyan παίζει στη μέση του βομβαρδισμένου καθεδρικού ναού του Αρτσάχ

Ο Βέλγος βιολοντσελίστας Sevak Avanesyan παίζει στη μέση του βομβαρδισμένου καθεδρικού ναού του Αρτσάχ

Sevak Avanesyan performs “Krunk” (The Crane) at the recently bombed Ghazanchetsots Cathedral of #Shushi in #Artsakh (#Karabakh).

.

Ο Soghomon Soghomonian, κοινώς γνωστός ως Komitas, (Αρμενία, 26 Σεπτεμβρίου 1869 – 22 Οκτωβρίου 1935) ήταν Αρμένιος ιερέας, μουσικολόγος, συνθέτης, arranger, τραγουδιστής και χορωδιστής, ο οποίος θεωρείται ιδρυτής της εθνικής σχολής μουσικής της Αρμενίας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους της εθνομουσικολογίας.
.
Για να καταλάβουμε το νόημα αυτής της κίνησης, πρέπει να γνωρίσουμε ότι η σύνθεση αυτή αφιερώθηκε από τον μουσικοσυνθέτη στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους της οποίας έζησε τις φρικαλεότητες.

.
Και ένα άλλο μοντάζ με τη περίφημη Αρμένισα μπαλαρίνα Victoria Ananyan


Ένα remake με τα έργα δύο ταλαντούχων Αρμενίων καλλιτεχνών και οι δύο αφιερώθηκαν στην αιώνια αγωνία και την αναγέννηση του αρμενικού έθνους μέσω γενοκτονίας, εκτοπισμού και πολέμου για πίστη, ύπαρξη και ειρήνη. Ο Βέλγος Αρμένιος βιολοντσελίστας Sevak Avanesyan ερμηνεύει τον Krunk / Crane από τον Komitas στον καθεδρικό ναό Surb Ghazanchecoc Shn Shushi αφού καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού από τους Αζερμπαϊτζάν / Τούρκους στρατιώτες το Σεπτέμβριο του 2020. Η φημισμένη στην Ευρώπη Αρμένισα μπαλαρίνα Βικτώρια Ananyan ερμηνεύει τον Krunk σκηνοθετημένο από την Αμερικανο-αρμένισα χορογράφο Noemi Ο Araxi Kelejian σε φόρο τιμής στο Centennial of Armenian Genocide το 2015. Τα πρωτότυπα των δύο έργων βρίσκονται εδώ:
.
https://youtu.be/DRH1Rdvk_Bk
https://youtu.be/tWp5uSb6snU
.
Όλα τα δικαιώματα ανήκουν στους αρχικούς παραγωγούς.
#ArtsakhStrong
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube