Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία 9 Οκτωβρίου 2020

Ο Λαβρόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ για δημιουργία παράνομου Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία

Ο Λαβρόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ για δημιουργία παράνομου Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υπέβαλαν πρόταση στην Τουρκία σχετικά με τη βόρεια Συρία και εργάζονται για να πείσουν την Άγκυρα να την αποδεχθεί.

Ο Λαβρόφ διευκρίνισε ότι η πρόταση των ΗΠΑ προβλέπει τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής οντότητας με οιονεί κρατικές δυνάμεις στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών προστασίας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να πείσει την Άγκυρα να αποδεχθεί αυτή την οντότητα.

Ο Λαβρόφ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα αμερικανικά μέτρα στη βορειοανατολική Συρία ενδέχεται να οδηγήσουν σε επιδείνωση του κουρδικού προβλήματος στην περιοχή, προσθέτοντας ότι, “η έκκληση για απόσχιση και η ενεργή εφαρμογή της μπορεί να οδηγήσει σε πολύ κακές επιπτώσεις”.

“Η Μόσχα γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν επίσης να πείσουν τους Τούρκους να μην αντιταχθούν και αυτό μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει τη Συρία, αλλά μπορεί επίσης να επιδεινώσει το κουρδικό πρόβλημα”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι, εάν η πρόταση των ΗΠΑ πρόκειται να εφαρμοστεί, οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν τις περιφερειακές χώρες, την Ευρώπη, αλλά και την Ρωσία, σημειώνοντας πως χώρες στην άλλη πλευρά του ωκεανού δεν θα ενοχληθούν από τα τραγικά αποτελέσματα.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: syrianobserver

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube