Weather Icon

Ο ενεργός ρόλος της Τουρκίας εκδηλώνεται με την παρουσία των τρομοκρατών

Ο ενεργός ρόλος της Τουρκίας εκδηλώνεται με την παρουσία των τρομοκρατών

Στη συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, σε ενημέρωση με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζογράμπ Μνατσακανιάν δήλωσε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην ειρηνευτική διαδικασία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ είναι απαράδεκτη. Ερωτηθείς για την πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας στην Ομάδα του Μινσκ, ο Μνατσακανιάν ανέφερε:

“Όσο για τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας, ο ρόλος αυτός εκδηλώνεται τώρα με την παρουσία των τρομοκρατών στην περιοχή μας με ενεργή στρατιωτική στήριξη από το Αζερμπαϊτζάν. Επομένως, δεν καταλαβαίνετε ότι τέτοιες δραστηριότητες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές με κανέναν τρόπο”.

Ο Λαβρόφ δήλωσε:

“Επαναβεβαιώνουμε όχι μόνο το αμετάβλητο της μορφής διαπραγματεύσεων, αλλά και τη δέσμευσή μας στην ειρηνική διαδικασία πολιτικών διαπραγματεύσεων, οι αρχές της οποίας αναπτύχθηκαν με τη συμμετοχή των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ”, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της Μόσχας για ανθρωπιστικούς σκοπούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι το έγγραφο της Μόσχας θα εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Αρμενία και το Αρτσάχ υποστηρίζουν μηχανισμούς επαλήθευσης της κατάπαυσης του πυρός, σε αντίθεση με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος αρνείται.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube