Weather Icon
Ελλάδα 2 Οκτωβρίου 2020

Ο Ελληνισμός ενωμένος μπορεί να μεγαλουργήσει

Ο Ελληνισμός ενωμένος μπορεί να μεγαλουργήσει

Ξενής Ξενοφώντος
Με πολλή χαρά ο Κυπριακός Ελληνισμός άκουσε από το στόμα της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, για ύπαρξη αρραγούς και ενιαίου μετώπου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Στην πρώτη επίσκεψή της στο νησί με την ιδιότητά της ως Πρώτου Πολίτη της Ελλάδας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας των δύο αδελφών χωρών έναντι των τουρκικών προκλήσεων και των νέο-οθωμανικών απειλών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υπογράμμισε την πολύ ιδιαίτερη σχέση που συνδέει Ελλάδα και Κύπρο, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα προς το κυπριακό ζήτημα. Συμβολική, αλλά ουσιώδους σημασίας είναι η αναφορά της πως η Κύπρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, που «είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μας».

Εμείς, ως αδούλωτος Κυπριακός Ελληνισμός, ανταποδίδοντας διαβεβαιώνουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στα τρίσβαθα της ψυχής μας και εμπνέει τον αέναο αγώνα για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας και δίκαιη επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα, στέλλουμε ισχυρό το μήνυμα προς εχθρούς και «φίλους» πως οι Έλληνες, με τα πολλά χαρίσματα και τις αρετές που διαθέτουν, μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο, σηκώνοντας τον Ελληνισμό στα ύψη. Αρκεί να εργασθούν ενωμένοι, προγραμμματισμένα, πειθαρχημένα, ανυστερόβουλα και με ξεκάθαρους στόχους υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υλοποίηση του εθνικού στρατηγικού στόχου της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το τεράστιο βαρίδι του άλυτου κυπριακού ζητήματος. Στην περίπτωση αυτή, πρυτάνευσε η πολιτική ωριμότητα, η σύνεση, η αποφασιστικότητα, η εθνική συνεννόηση η λαϊκή ομοψυχία και η παντελής απουσία σκοπιμοτήτων, μωροφιλοδοξιών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Σήμερα που στη γειτονιά μας επισυμβαίνουν κατακλυσμιαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η δημιουργία του περιφερειακού οργανισμού Eastern Mediterranean Gas Forum, στον οποίο εμπλέκονται επτά κράτη [Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή και Αίγυπτος] συνιστά ένα νέο αξιόλογο κεφάλαιο στην ιστορία της ενέργειας και της γεωστρατηγικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στέλλοντας ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία.

Έχοντας αυτά κατά νουν και με δεδομένη την ενεργό συμπαράσταση της Γαλλίας, όπως πολλές φορές αποτυπώθηκε εύγλωττα στις δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν, Κύπρος και Ελλάδα καλούνται να προχωρήσουν ταχύτατα και χωρίς ενδοιασμούς στη δημιουργία ενιαίου πολιτικού δόγματος για συνεργασία σε όλους τους ζωτικούς τομείς με αιχμή την άμυνα και την ασφάλεια. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση, προχωρώντας μπροστά με δύναμη, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα. Ελπίζουμε πως η επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή.

*Δημοσιογράφος

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube