Weather Icon

Νέο βίντεο αποδεικνύει τον τρόπο στρατολόγησης Σύρων μισθοφόρων για εμπλοκή στον πόλεμο του Αρτσάχ

Νέο βίντεο αποδεικνύει τον τρόπο στρατολόγησης Σύρων μισθοφόρων για εμπλοκή στον πόλεμο του Αρτσάχ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ένα νέο βίντεο που αποκαλύπτει πώς οι Σύριοι μαχητές στρατολογούνται για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι για το Αζερμπαϊτζάν έχει εμφανιστεί στα social media.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στην κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, διέρρευσε από ακτιβιστές. Στις 8 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κοινοποίησε το βίντεο ως αδιάψευστη απόδειξη της εμπλοκής Σύρων μαχητών στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στο βίντεο, ένας Σεΐχης [Ισλαμικός λόγιος] φαίνεται να καλεί συγκέντρωση ανδρών, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι μαχητές, για να υποστηρίξει την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Ισλαμικό έθνος μας δοκιμάζεται τώρα στα ανατολικά και τα δυτικά του. Η μάχη μας είναι τώρα στο Αζερμπαϊτζάν”, αναφέρει ο σεΐχης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, το οποίο εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.000 Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον των αρμενικών δυνάμεων στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εκατοντάδες Σύροι μαχητές έχουν σκοτωθεί στην πρώτη γραμμή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πιστεύοντας πως το τουρκικό κράτος θα τους πληρώσει μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων. 

Με πληροφορίες από: SOHR, southfront

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube