REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , ΗΠΑ , Τουρκία 25 Οκτωβρίου 2020

Νέες «βολές» Ερντογάν σε Μακρόν και ΗΠΑ

Νέες «βολές» Ερντογάν σε Μακρόν και ΗΠΑ

Τους υψηλούς τόνους διατήρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο απέναντι στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν –μία ημέρα μετά την ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στην Άγκυρα- όσο και κατά των ΗΠΑ, με φόντο το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400.

Σε κομματική εκδήλωση στη Μαλάτεια την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε εκ νέου ότι ο Γάλλος ομόλογός του χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε τον δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και πού πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός (σ.σ. ο Μακρόν) είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν το Σάββατο, η Γαλλία προχώρησε σε ανάκληση του πρέσβη της στην Άγκυρα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.
Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν αντιλαμβάνεστε με ποιον χορεύετε
Σε ό,τι αφορά τους S-400, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για αμερικανικές απειλές, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει.

«Δεν αντιλαμβάνεστε με ποιον χορεύετε. Μην αργείτε, όποιες κι αν είναι οι κυρώσεις σας», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει παραδώσει στην Άγκυρα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube