Weather Icon
Τουρκία 20 Οκτωβρίου 2020

Νέες απειλές Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στην ανατολική Μεσόγειο

Νέες απειλές Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στην ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα παγιδευτεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά προχώρησε και σε αποκαλύψει σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού.

“Όσο μεγαλώνει η Τουρκία τόσο αυξάνεται και η ζώνη ενδιαφέροντός της”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας” ανέφερε σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και προσέθεσε: “επιφυλάσσουμε περισσότερους εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που θα προστατεύουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο”.

“Εύχομαι η ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα να είναι επωφελής για τη χώρα μας. Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους”, είπε αναφορικά με τα κοιτάσματα στον Εύξεινο Πόντο.

Η κορυφαία βέβαια δήλωση του Τούρκου προέδρου είχε να κάνει με τον κορονοϊό, καθώς όπως είπε: “στόχος μας είναι να λύσουμε εντελώς το ζήτημα του εμβολίου μέχρι την επόμενη άνοιξη”, ενώ είπε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές σε εθελοντές, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι κάποιες τάξεις σε γυμνάσια και λύκεια, θα αρχίσουν κανονικά να πηγαίνουν στο σχολείο, στις 2 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον Ερσίν Τατάρ λέγοντας: “εκ μέρους του έθνους μου, συγχαίρω τον κ. Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της δημοκρατίας. Βλέπουμε την απόφαση των Τουρκοκυπρίων, ως ένα σημάδι οικοδόμησης κοινών μελλοντικών στόχων με την Τουρκία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία στην Κύπρο”.

“Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια”, διεμήνυσε.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube