Weather Icon
Γαλλία , Τουρκία 6 Οκτωβρίου 2020

Νέα επίθεση της Άγκυρας στον Macron: Υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία

Νέα επίθεση της Άγκυρας στον Macron: Υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία
Νέα επίθεση της Άγκυρας στον Emmanuel Macron
Η Άγκυρα καταδίκασε σήμερα 5/10 την προσπάθεια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να απαλλάξει τη Γαλλία από τον «ισλαμικό αυτονομισμό», λέγοντας ότι οι δηλώσεις του «ενθαρρύνουν την Ισλαμοφοβία».
Δεκαοκτώ μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσει μια πρόκληση από τα δεξιά, ο Emmanuel Macron χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση».
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γάλλου προέδρου είναι μια «προκλητική και επικίνδυνη έκφραση» που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία.
Ο Kalin αξιολόγησε τα λόγια του Μακρόν από το λογαριασμό του στο Twitter:
«Ο ισχυρισμός του προέδρου της Γαλλίας περί κρίσης στο Ισλάμ είναι μια προκλητική και επικίνδυνη έκφραση που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία.
Το να προσπαθεί η Γαλλία να κάνει αποδιοπομπαίοι τράγο το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους για τα δικά της λάθη και περιπέτειες είναι μια έκλειψη μυαλού».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚΡ πρόσθεσε ότι «η αναφορά περί δημιουργίας Γαλλικού Ισλάμ είναι μια δικτατορική προσέγγιση και άγνοια.
Στο στόχαστρο του Macron πρέπει να υπάρχει η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία που είναι σε έξαρση.
Αντί αυτού το να στοχοποιεί το Ισλάμ είναι αντίθετο στις πιο θεμελιώδεις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες.
Ο Macron με την προσέγγιση του αυτή δεν παρέχει υποστήριξη στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά στα εγκλήματα μίσους».
Ο Celik επισήμανε πως η οπτική γωνιά του Γάλλου Προέδρου μπορεί να διασφαλίσει μόνο ιδεολογικό εξοπλισμό στις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ΝΤΑΕΣ και πρόσθεσε:
«Η οπτική γωνιά του Macron που αντικατοπτρίζει μια νοοτροπία διάκρισης, δείχνει πως δεν μπορεί να παράγει λύση στα προβλήματα της Γαλλίας.
Ο Macron τάσσετε στο ίδιο επίπεδο με τους ακροδεξιούς που επιτίθενται στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με τον Macron, του εξήγησε πολλές φορές την διαστρέβλωση νοοτροπίας και τα εννοιολογικά λάθη που κάνει σχετικά με το Ισλάμ.
Ενώ ο Macron συνέχισε να παράγει εργαλεία στους εχθρούς του Ισλάμ με έναν ιδεολογικό φανατισμό».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube