Weather Icon

Ν. Δένδιας: Αναμένουμε από την Τουρκία την ημερομηνία για τις διερευνητικές

Ν. Δένδιας: Αναμένουμε από την Τουρκία την ημερομηνία για τις διερευνητικές

Η Τουρκία πρέπει να προτείνει τη σχετική ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα υπάρξει νεότερο για το πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. «Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση και με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) στην Πρίστινα, που μετέχει στην KFOR.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube