Weather Icon

MiddleEastMonitor: Η Αρμενία φέρνει μισθοφόρους από την Ελλάδα στον αγώνα έναντι του Αζερμπαϊτζάν

MiddleEastMonitor: Η Αρμενία φέρνει μισθοφόρους από την Ελλάδα στον αγώνα έναντι του Αζερμπαϊτζάν

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους αρμενικής καταγωγής από την Ελλάδα για να πολεμήσουν στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της χώρας την Παρασκευή.

Ο Hikmet Hajiyev, βοηθός του προέδρου και επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής για την προεδρία του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε ότι έλαβαν πληροφορίες πως άνθρωποι αρμενικής καταγωγής από ορισμένες δυτικές χώρες θα έρθουν να πολεμήσουν ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν ως μαχητές και μισθοφόροι.

“Καλούμε τα κράτη αυτά να μείνουν μακριά από τέτοιες προκλήσεις εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και να λάβουν μέτρα. Οι πολίτες αυτών των χωρών θα γίνουν στόχοι εάν συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ανέφερε.

Ο Χατζιγιέφ κάλεσε επίσης ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στις τοποθεσίες των Αρμενικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι διαμένουν παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές.

Σημειώνοντας ότι η Αρμενία έφερε σκόπιμα ξένους δημοσιογράφους σε αυτές τις περιοχές έντονων συγκρούσεων, ο Χάτζιγιεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ερεβάν θα είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους.

Τόνισε επίσης ότι οι Αρμένιοι διέπραξαν κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

“Πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις στον χώρο πληροφοριών του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε αυτό το θέμα”, πρόσθεσε.

Συνοριακές συγκρούσεις ξέσπασαν στις αρχές 27 Σεπτεμβρίου όταν οι αρμενικές δυνάμεις στοχοθέτησαν τους οικισμούς και τις στρατιωτικές θέσεις του Αζερμπαϊτζάν, οδηγώντας σε απώλειες.

Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν κήρυξε κατάσταση πολέμου σε ορισμένες από τις πόλεις και τις περιοχές του μετά τις συνοριακές παραβιάσεις και επιθέσεις της Αρμενίας στην κατεχόμενη Άνω Καραμπάχ, γνωστή και ως Ναγκόρνο-Καραμπάχ, περιοχή.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν κήρυξε μερική στρατιωτική κινητοποίηση εν μέσω των συγκρούσεων.

πηγή: middleeastmonitor

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube